Theun van der Molen pakt weer titel 2de klas biljarten

Afgelopen weekend werden de 2e klas finales Franeker Biljartkampioenschappen gespeeld in Stadscafe de Notaris. Na een aantal spannende voorrondes hebben zich uiteindelijk de volgende finalisten zich weten te plaatsen:

  1. Johan Kwast
  2. Jan Vlietstra
  3. Sietse Bijstra
  4. Jan Veenstra
  5. Theun van der Molen
  6. Martin Walburg
  7. Rocco Tolsma
  8. Erna Dijkstra

Johan ging in de voorrondes niet geheel vliegend van start maar met maar liefst een serie van 40 in de laatste partij wist hij zich te plaatsen. Helaas kwam het er dit weekend niet uit en werd hij uiteindelijk achtste. Met een moyenne van 2,13 Maar met zijn talent zal hij volgend jaar zeker hoger eindigen.

Erna, de enige dame in het gezelschap stond zeker haar mannetje dit weekend, heel leuk om te zien dat er ook getalenteerde dames op dit niveau aan de Franeker kampioenschappen meedoen. Erna heeft dit weekend goed gepresteerd en mooi spel laten zien. Ze had zelfs een hoogste serie van 21 en voor haar een zevende plaats. Volgend jaar zal ze zeker voor de top 3 gaan.

Een mooie zesde plaats voor Jan Vlietstra, hij heeft stabiel gespeeld en mooi spel laten zien. Hij had een moyenne van 2,22 en een prachtige serie van 16.

Marten werd dit jaar vijfde, de oud kampioen van deze klasse is een prettige maar tricky speler die altijd zeer goed speelt. Met een moyenne van 2.48 en een hoogste serie van 19 kan hij zeer tevreden zijn.

Jan Veenstra is voor velen een gevreesde speler, menigeen heeft moeite om tegen hem te spelen, jan die eigenlijk alle ballen wel kan is een speler om rekening mee te houden, dit jaar geen top 3 maar een mooie vierde plaats voor hem.

Rocco heeft dit weekend zeer goed gespeeld. Het was tot het laatst toe spannend, zaterdag wist Rocco al zijn partijen te winnen en had alle kans om kampioen te worden. Hij heeft fantastisch spel laten zien en werd uiteindelijk derde.

Sietse een debutant in het kampioenschap afkomstig uit Bolsward speelt voor Nijland en dat hij veel biljart is in zijn prachtige spel heel goed terug te zien. Hij kan terugkijken op een geslaagd weekend. Hij had tevens de hoogste serie van 27 welke goed voor de gebruikelijke fles berenburg. Hij werd tweede.

Theun en Rocco konden allebei nog kampioen worden maar Theun ging uiteindelijk net als vorig jaar er met de titel vandoor. Met als klap op de vuurpijl ; met een moyenne van 4,15 een promotie naar de eerste klas. Dit terwijl hij ook nog met een geleende keu speelde, daar hij materiaal pech kreeg halverwege de finale. Al met al de terechte kampioen. Hij zal over 3 weken deelnemen aan de eerste klas finales.

Een heel geslaagd bijlartweekend in Stadscafe de Notaris. 10 en 11 februari is de Finale eerste klas. Opgave hiervoor is nog mogelijk

Voor meer informatie bel 0517-397823 of 06-5115 3105 of mail naar info@stadscafedenotaris.nl

error: Bericht Beveiligd!