Twaalfde Gratis Kerstdiner, een gewaardeerde traditie

Twaalfde Gratis Kerstdiner, een gewaardeerde traditie, Dineren in De Voorhof op Tweede Kerstdag

In De Voorhof in Franeker wordt op Tweede Kerstdag weer een kerstdiner gehouden met wie er maar wil aanschuiven. Leden van de Christelijke Gereformeerde Kerk vrijgemaakt serveren een feestelijk dinerbuffet voor hun stad- en streekgenoten; gratis.

Kerst is misschien wel het meest gevierde feest ter wereld. Mensen zoeken massaal familie en vrienden op, of bespreken samen een dure tafel in een restaurant. Voor wie daar geen geld of gezelschap voor heeft, kunnen het juist heel donkere en stille dagen zijn. Maar De Voorhof kent een traditie van oergezellige kerstdiners waar mensen van zeer uiteenlopende achtergrond, gelovigen én onkerkelijken, samen genieten van lekker eten, kerstsfeer en hillige mienskip.

Het Voorhof-kerstdiner werd in 2006 voor het eerst gehouden en is sindsdien jaarlijks een groot succes. Zowel het gevarieerde gezelschap van bezoekers, als de groep kerkleden die de maaltijd serveren, genieten van deze manier van samen Kerst vieren. Geregeld komt het voor dat enthousiaste gasten een jaar later familie of vrienden meenemen.

Mensen die geen eigen vervoer hebben en slecht ter been zijn of van ver komen (meestal zijn er ook gasten uit Sexbierum en Tzum) kunnen voor het diner worden gehaald en weer thuis gebracht.

Dit jaar is er, voorafgaand aan het kerstdiner, van drie tot vijf uur een gezellige inloop-middag bij de Makkersplak in De Skûle. Het dinerbuffet zelf wordt vanaf ongeveer half zes in De Voorhof opgediend en duurt naar verwachting tot een uur of half acht. De toegang is vrij, maar aanmelden vooraf is nodig met het oog op de inkopen. Dat kan tot en met vrijdag 22 december per email (diaconie@devoorhof.nl) of door middel van een briefje met uw naam, adres en telefoonnummer. Is er sprake van een speciaal dieet of behoefte aan vervoer, dan vragen we u dit ook te vermelden. Het opgavebriefje kunt u bij De Voorhof (brievenbus aan voorgevel Voorstraat 71) inleveren.

error: Bericht Beveiligd!