Constantia, Margriet Eshuijs en Maarten Peters kerstshow

Margriet Eshuijs in Menaam

Afgelopen vrijdag waren Margriet Eshuijs en Maarten Peters in Menaam  om met de plaatselijke fanfare Constantia te repeteren voor hun gezamenlijke optreden in Theater de Koornbeurs in Franeker op zaterdag 23 december a.s. Constantia en Margriet Eshuijs en Maarten Peters brengen daar de sfeervolle familiekerstshow A Warm and White Christmas.

Bekende artiesten

Margriet Eshuijs is bij veel mensen wel bekend van de band Lucifer met House for Sale en van de Margriet Eshuijs Band met Black Pearl, beide Top 2000-nummers. Met haar songs won ze Edisons en een Gouden Harp.

Maarten Peters is ook geen onbekende: zanger en componist (o.a. White Horses in the Snow), voormalig gitarist in de Frank Boeijen Groep. Tevens componeert Maarten Peters voor grote Nederlandse artiesten zoals Rob de Nijs. Samen met o.a. Syb van der Ploeg brengt hij het succesvolle theaterconcert The Best of Britain, met de allergrootste hits van Engelse bodem. Daarnaast schrijft hij inspirerende liedjes voor goede doelen en is hij al 10 jaar de muzikaal ambassadeur voor Alpe d’HuZes.

De Koornbeurs

Voor een show van dit formaat is in Menaam, de thuisbasis van Constantia, geen accommodatie en met de aanstaande gemeentelijke herindeling waarbij Menaam deel uitmaakt van de nieuwe gemeente Waadhoeke met Franeker als hoofdplaats, is de Koornbeurs een voor de hand liggende keus.

A Warm and White Christmas

Margriet en Maarten hebben zelf de kerstshow opgezet en verzorgen optredens door het hele land, samen met orkesten. De samenwerking met Constantia kwam afgelopen voorjaar tot stand. De show vraagt veel voorbereiding en overleg en nu was daar dan de gezamenlijke repetitie.

Het optreden in de Koornbeurs belooft een mooie avond te worden met veel muziek uit kerstfilms. Margriet en Maarten zingen kerstklassiekers zoals iedereen ze het liefste hoort: zoetgevooisd en met een prachtig groot orkest. Het kerstverhaal van de gierige zakenman Scrooge komt voorbij en het publiek doet mee in de vorm van een sfeervolle singalong. De kerstkids zijn van de partij, er zijn leuke verrassingen en een kerstbingo. Kortom, het kerstgevoel komt volop tot zijn recht in de Koornbeurs op 23 december.

Kaarten kunnen besteld worden bij Theater de Koornbeurs of via info@constantia.nl.

foto Anne Waterlander