Vader uit de Waadhoeke stond terecht voor mishandeling pasgeboren baby

Afgelopen week stond een vader (29) uit de Waadhoeke terecht voor mishandeling van zijn babydochter die daardoor zwaar letsel opliep. Het meisje van enkele weken oud liep een schedelbasisfractuur op, 3 gebroken ribben en blauwe plekken.

In Januari 2021 ging het mis in het gezin. Vader was herstellende van een burn-out en de moeder had een zware bevalling achter de rug. De vader wist zich geen raad met de situatie en kon het gehuil van zijn dochter niet verdragen. Na te hebben geschreeuwd dat ze op moest houden gebeurde er meer.  Hij pakte het meisje bij de bovenarmpjes en schudde het hard heen weer en sloeg het meisje met de vuist in haar gezichtje. En daar volgende nog meer mishandeling uit tijdens het verschonen, tijdens het boeren na het flesje en tijdens het inbakeren voor het slapen gaan.

Het consultatiebureau sloeg alarm nadat de moeder daar verscheen. Na een MRI-scan bleek dat het niet alleen om blauwe plekken maar ook of 3 gebroken ribben en een schedelbreuk ging. Het meisje is tijdelijk opgenomen in een pleeggezin en de vader heeft 3 maanden vastgezeten.  Moeder en dochter kwamen in een moederkindhuis terecht voor 5 maanden. Tien maanden heeft de vader zijn dochter niet gezien.

De vader getuigd spijt in de rechtbank en gaf aan dat het onmacht, frustratie en paniek is geweest. Het werd hem te veel dat hij zijn dochter van bijna 3 weken niet rustig kreeg. De moeder neemt het zichzelf nog kwalijk dat ze niets heeft opgemerkt en haar niet heeft kunnen beschermen. Het meisje groeit en praat goed en heeft niets overgehouden aan de mishandeling.

Sinds vorig jaar wonen ze met zijn drieën en in augustus 2023 is het stel getrouwd. Ze worden bijgestaan door diverse hulpverleners en in het reclasseringsrapport staat beschreven dat de kans op herhaling van dit gedrag laag is. Het stel is inmiddels zwanger van hun tweede kindje.

De uitspraak in deze zaak is op 2 juli

 

error: Bericht Beveiligd!