Vanaf 1 december online rijbewijs verlengen in Waadhoeke

Met ingang van 1 december 2021 is het in de gemeente Waadhoeke mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW.

Het rijbewijs is al na twee werkdagen op te halen op het gemeentehuis. Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis. Ook blijft de mogelijkheid om de verlenging van een rijbewijs op het gemeentehuis aan te vragen bestaan.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines vindt u op de locatiewijzer op www.rdw.nl.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna is met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag te doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen ligt het rijbewijs klaar op het gemeentehuis.

error: Bericht Beveiligd!