Opnieuw winst voor Jupiterdames.

Zaterdagavond 20 november zijn de Jupiterdames in de auto gestapt naar Noord-Scharwoude voor een wedstrijd tegen Lacom’91. Niet de sterkste wedstrijd, maar toch de vierde overwinning van dit seizoen!

Vol enthousiasme gingen de dames van Jupiter van start wat resulteerde in drie doelpunten achterelkaar. Marie-jetske Lettinga opende de wedstrijd met twee doelpunten, Marije Bijlsma maakte het derde doelpunt vanaf de cirkel met een onverwachte bal achter haar rug langs. Lacom mocht ook een doelpunt maken, gevolgd door vier mooie doelpunten van Jupiter. Marie-jetske ging er vandoor in de break, Maaike Osinga en Marie-jetske wisten te scoren uit een snelle aanval en Marije maakte haar tweede doelpunt in de wedstrijd vanaf de cirkel. Na deze 8 mooie doelpunten, was er even chaos in de dekking en kon Lacom in de eerste helft nog vier doelpunten maken. In de laatste twee minuten konden Iris van der Veen en Maaike beide nog een keer het doel vinden. Ruststand: 5-10.

In de rust heeft coach Maarten Jansen de dames erop gewezen om vooral ons eigen spel te blijven spelen. Snelheid in de aanval houden en als team gaan verdedigen.

De tweede helft gingen de dames dan ook weer vol goede moed van start. Marie-jetske was op dreef en maakte haar zesde en zevende doelpunt van de wedstrijd. Kayla Grijpma kreeg een mooie kans in de break en scoorde haar eerste doelpunt van het seizoen. De wedstrijd werd gedurende de tweede helft toch wat chaotischer, waardoor de dames af en toe hun focus verloren. De chaos in de dekking van de tegenpartij zorgde er wel voor dat de Jupiterdames twee penalty’s kregen in de tweede helft. Iris wist ze alle beide goed te benutten door ze hard in het doel te schieten (7-15). Marie-jetske scoorde uit een vrije bal, Iris vanaf de linkeropbouw, Marije na een mooie pass van Rianne Wijbenga vanaf de cirkel en Marion Offringa knalde de bal strak in de kruising vanaf de middenopbouw (9-19). In de laatste seconde werd er nog een overtreding gemaakt door Lacom, waardoor Jupiter een derde penalty kreeg. Na het eindsignaal wist Iris ook goed gebruik te maken van deze laatste penalty. Teammanager Yvonne van Wier houdt de scores altijd nauwkeurig bij, volgens onze administratie was het dan ook 10-20. Ergens is er een doelpunt gemist door de begeleiding van de wedstrijd, wat heeft geresulteerd in een eindstand van 10-19.

Zondag 28 november spelen de dames senioren om 12:25 uur weer thuis tegen Hugo Girls. Ook de D-jeugd (10:30 uur) en dames A (11:15 uur) spelen dan een thuiswedstrijd.