Vanavond ontsteken kerstboom en opening Kerstdorp

Ontsteken Kerstboom

Op vrijdag 9 december start Kryst yn Frjentsjer om 19.15 uur met het ontsteken van de kerstboom op de Breedeplaats. Dit wordt gedaan door de burgemeester van Franekeradeel dhr. Van Zuijlen in samenwerking met de Kerstman. Hiermee wordt de start van alle kerstactiviteiten in de binnenstad van Franeker gegeven. Onder het genot van glühwein, chocolademelk en kerstmuziek wordt dit een start om nooit meer te vergeten.

Oproep voor alle kinderen: kom allen met lichtjes in de kleding (batterijverlichting) en loop mee in de optocht naar het kerstdorp. Deze wordt die avond ook feestelijk geopend. Wens voor de wensboom Heb je een wens voor je ouders, je broer of zus, een goede vriend of vriendin. Of wil je die lieve buurvrouw verrassen met iets speciaals, omdat jij vindt dat zij dit echt verdiend? Kom dan snel naar het kerstdorp bij de grote Martinikerk en schrijf je wens op een kaartje. Dit kaartje komt in de wensboom te hangen. Op zaterdag 17 december om 15.00 uur gaat 1 van de wensen uit de wensboom werkelijkheid worden!

Kom eens kijken in het Kerstdorp van Franeker In het centrum van Franeker bij de grote Martinikerk is een prachtig kerstdorp neergezet. Bijna alle scholen in Franekeradeel hebben hieraan meegewerkt. In het dorp zijn verschillende kerstfiguren te zien die naar eigen inzicht zijn omgetoverd in iets heel speciaals. Het kerstdorp wordt geopend op 9 december. Op de koopavonden en in het weekend kun je door het kerstdorp heen wandelen. Op de andere dagen kun je door de openingen in het doek naar binnen gluren.

Door de vele lichtjes die branden is dit een sfeervol geheel wat je zeker moet komen bekijken! De prijsuitreiking voor het mooiste kerstfiguur zal op zaterdag 17 december om 15.00 uur zijn. Maak een kiekje met de Kerstman Kom op 11 december tussen 13.00 uur en 16.00 uur gezellig naar het Leeuwarderend. Hier kun je een mooi kerstkiekje laten maken met de Kerstman en zijn kerstvrouwen. Deze foto’s worden gemaakt door Die2 Fotografie. Na afloop kun je een mail sturen naar fotofraneker@hotmail.com met hierin het nummer dat je gekregen hebt van Die2 Fotografie. Je ontvangt dan je prachtige kerstfoto.

 

 

error: Bericht Beveiligd!