Veel belangstelling voor “Nij Fristho” *foto’s*

Vrijdagmiddag vanaf 16:00 was er een bijeenkomst voor nieuwsgierigen en mogelijke nieuwe bewoners op het voormalige Vlietstra terrein aan de Harlingerweg in Franeker, want zoals de investeerder het zelf noemt: “hier staat iets moois te gebeuren, Nij Fristho”

Nij Fristho, vernoemd naar de meubelfabriek Fristho (De Friesche Stoel- en Houtwarenfabriek) die in 1923 gevestigd werd in Franeker en afgebrand is in 1971. Op het terrein waar dit nieuwe appartementencomplex en enkele woningen moeten verrijzen was de bijeenkomst. Vele geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen bij deze presentatie. Nieuw te bouwen, maar ook met een kijk op het verleden zien de concept plannen er mooi en strak uit en dat op een unieke plek in Franeker, daarnaast zal de voor vele Franekers bekende schoorsteen blijven bestaan.

Bij de meeste aanwezigen was er bewondering en positiviteit, toch hoorden we ook enkele kritische klanken en zo blijkt maar weer een ieder heeft zijn mening, wij keken even mee en laten u wat foto’s zien van de nieuwe plannen. Oordeel zelf…