Vier verdachten aangehouden voor inbraken *update*

We hebben dit al eerder in het nieuws gebracht, maar hierbij het officiële politiebericht: De politie heeft woensdag, donderdag en vrijdag, in een onderzoek naar een aantal woninginbraken, een 14,15,16 en een 18-jarige inwoner van Franeker aangehouden. Zij worden verdacht van 12 woninginbraken en inbraken in sportcomplexen. De inbraken werden o.a. gepleegd in Franeker, Hitzum en Berlikum in de periode van juli 2014 tot op heden. Daarnaast worden een aantal van hen nog verdacht voor het vernielen van onder andere abri’s en auto’s.

De verdachten liepen tegen de lamp toen zij goederen wilden verkopen die werden gestolen bij een woningbraak in de Simke Kloostermanstraat, die op 6 februari 2015 plaatsvond. Hierbij werden horloges, sieraden, 4 laptops, kandelaars en een tablet weggenomen. Getuigen, die de gestolen goederen te koop kregen aangeboden, vertrouwden dit niet en belden de politie.

Na onderzoek en getuigen gehoord te hebben, kwam het viertal in beeld. De verdachten zitten nog vast en worden verhoord. Door het Woningen Inbraken Team Fryslân wordt een nader onderzoek ingesteld en sluit meer aanhoudingen niet uit.

error: Bericht Beveiligd!