Volop gezelligheid tijdens sinterklaas in Franeker

De dagen worden korter en kouder, de wind neemt toe en de maan schijnt door de bomen.

De Stichting Sinterklaas Intocht Franeker is al druk met voorbereiden om een groot feest voor Sinterklaas te organiseren. Om te vieren dat Sinterklaas naar Franeker komt en hier blijft zullen wij Sinterklaas en de Pieten feestelijk onthalen. Dit doen wij natuurlijk met alle kinderen, ouders en grootouders in Franeker en omstreken. Op zaterdag 18 november 2017 zal, als alles goed gaat, de pakjesboot aanmeren aan de Turfkade in Franeker. Sinterklaas en zijn pieten zullen vervolgens een tocht door de stad maken, bij het stadhuis zal de Burgemeester Sinterklaas en zijn Pieten welkom heten. Samen met de Pietenband maken we er een mooi feest van.

Ook dit jaar worden er een aantal leuke activiteiten georganiseerd in de Sinterklaas periode.

Ga jij dit jaar met de Pieten samen een “zet je schoen op pakket” bij elkaar verzamelen? En natuurlijk kun je op de foto met Sinterklaas, of met het treintje door de stad. Dit jaar hebben we verschillende leuke activiteiten verspreid door het centrum, bij iedere activiteit kun jij iets voor het “zet je schoen op pakket” bemachtigen! Wanneer je aan alle activiteiten mee hebt gedaan, ben je er helemaal klaar voor om je schoen te zetten! Wil je weten wanneer en waar dat is? Houd dan de agenda op de website van de Stichting Sinterklaas Intocht Franeker of Facebook in de gaten (www.sintocht.nl). Het is nog even spannend waar Sinterklaas en de Pieten moeten verblijven in Franeker.

Onze verslaggever Nieuwsgierige Niek is al weer druk bezig om een goed verhaal over Sinterklaas te spotten. Het lijkt erop dat Nieuwsgierige Niek op zoek is naar een nieuw sinterklaashuisje. Wil je zijn verslag volgen? Een week voor de intocht doet hij zijn verslag op de website (www.sintocht.nl) en op Facebook, houd zijn nieuws in de gaten!

Wij hopen dat jullie er allemaal weer zijn om er met zijn allen een groot sinterklaasfeest van te maken! Mocht je vragen hebben over het grote Sinterklaas feest in Franeker, stuur dan je vraag naar sinterklaasfraneker@live.nl. We zullen ons best doen je vraag te beantwoorden.

Ingezonden door het bestuur van de Sinterklaas Intocht Franeker.

Klik op de foto voor een grotere afbeelding