Bibliotheek Franeker

Voor kinderen van alles te doen tijdens Kinderboekenweek Bibliotheken Franeker en Dronryp

De Gi-ga-groene Kinderboekenweek is van 6 tot en met 16 oktober. Daarom is er de hele maand oktober van alles te doen voor kinderen in Bibliotheken Franeker en Dronryp.

Alle kinderen kunnen meedoen aan de Lettervers-wedstrijd. Tot en met 17 oktober kunnen ze hun mooiste lettervers inleveren in de bibliotheek. Een lettervers is een gedicht waarvan bepaalde, meestal de eerste letters van iedere regel, achter elkaar gelezen zelf ook een woord of zin vormen. Oftewel: de beginletters van elke regel vormen de titel van het gedicht. En dat gedicht mag gaan over gi-ga-groene dingen. Maak bijvoorbeeld een mooie, creatieve, originele, te gekke, informatieve of grappige lettervers van een planten- of dierennaam. De Lettervers-wedstrijd is voor kinderen van 8 tot 12 jaar, inleveren kan tot en met 17 oktober in de Bibliotheek. De maker van de mooiste inzending wint een natuurboek.

Workshop striptekenen in Bibliotheek Franeker

Vrijdag 14 oktober kunnen kinderen creatief aan de slag in Bibliotheek Franeker. Tussen 14.30 en 16.00 leren kinderen vanaf 8 jaar hoe ze een stripfiguur kunnen tekenen en hoe ze deze levend kunnen maken door uitdrukkingen. Kinderen gaan met hun zelfgemaakte strip naar huis. De workshop is gratis, maar aanmelden in de bibliotheek of op ontdekdebieb.nl is noodzakelijk.

Kom knutselen in de maakplaats

Niet alleen tijdens de Kinderboekenweek, maar het hele jaar door kunnen kinderen aan de slag in de Maakplaats in de bibliotheek. In Bibliotheek Franeker elke eerste vrijdag van de maand (7 oktober dus) van 15.00 tot 17.00 en in de herfstvakantie elke dag van 13.00 tot 17.00 staan de robotjes, 3D-printer en lasersnijder klaar om mee aan de slag te gaan. In Bibliotheek Dronryp elke tweede en laatste zaterdag van de maand (8 en 29 oktober dus). De digitale toppers helpen daar graag bij. De maakplaats is gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig. Het is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar sommige apparaten zijn pas geschikt voor kinderen vanaf 6 of 9 jaar.

Voorleeshalfuurtje in Dronryp

Woensdag 5 oktober is er weer een voorleeshalfuurtje in Bibliotheek Dronryp. Elke eerste woensdag van de maand, van 15.00 tot 15.30 wordt er voorgelezen uit de leukste boeken aan kinderen van ongeveer 2 tot 5 jaar. Daarna kunnen de kinderen natuurlijk ook zelf nog leuke boeken uitkiezen voor thuis.

Babybieb voor baby’s vanaf 3 maanden

Ook aan de allerkleinsten wordt gedacht: elke eerste donderdag van de maand is Babybieb in Bibliotheek Franeker. Van 11.00 tot 11.30 wordt er voorgelezen, gezonden en laten we de speciale baby-collectie zien. Het is voor ouders van kinderen van 3 maanden tot ongeveer anderhalf jaar. Baby’s hoeven niet stil te zitten, maar mogen ook gerust de bibliotheek ontdekken óf een tukje doen. De volgende babybieb is op donderdag 6 oktober.

Kinderyoga tussen de boeken

Elke laatste woensdagmiddag van de maand steken kinderen de handen uit de mouwen, of eigenlijk de voeten in de nek tijdens kinderyoga in Bibliotheek Franeker. Woensdag 26 oktober kunnen ze weer los. De yogadocent neemt matjes mee. Kinderyoga is voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Het is gratis en aanmelden hoeft niet.

error: Bericht Beveiligd!