Voorbereiding Sinterklaassprookje al in volle gang.

Sinterklaas en zijn Pieten zijn nog maar net in het land, maar vanaf de zomervakantie zijn de voorbereidingen voor het Sinterklaassprookje al in volle gang.Het bestuur is alweer druk in de weer, de spelers zijn aan het oefenen, de mannen van de bouw zijn druk en de kleedsters buigen zich over de kostuums. Allemaal gezellige drukt e voor het Sinterklaassprookje van dit jaar.

Een bijzonder jaar want het Sinterklaassprookje wordt dit jaar alweer voor de 65e keer opgevoerd! Een waar jubileum! Op dinsdagavond 25 november aanstaande is er voor de sponsors een speciale avond georganiseerd. Tijdens de laatste try-out is er een gezellig samenzijn met de sponsors, bestuur en spelers, onder het genot van een hapje en een drankje. Tenslotte kan de stichting Sinterklaassprookje niet bestaan zonder sponsors.

Dit jaar is gekozen voor het stuk “Na regen komt zonneschijn”, geregisseerd door Ab Middendorp. Een hilarisch sprookje over boeven die niet al te slim zijn. De boeven hebben een overval gepleegd op de postkantoorhouder en zijn er met de buit vandoor. De heren krijgen onderling ruzie over de buit en proberen die elkaar op allerlei manieren afhandig te maken. Ze verschuilen zich als vakantiegangers op een camping in de buurt, waar het verhaal zich afspeelt. Zo vlak bij de plek van de misdaad zoekt de politie ze toch niet. Handig bekeken, toch?

Op 26, 27 en 28 november aanstaande zijn alle kinderen van groep 3 tot en met groep 8 van alle basisscholen van Franekeradeel van harte welkom in de Koornbeurs te Franeker. Overige belangstellenden kunnen op vrijdagavond 28 november het Sinterklaassprookje in een extra voorstelling komen bewonderen.

Voor meer informatie kunt onze website bezoeken: www.sinterklaassprookjefraneker.nl

sprookje