Vrienden van de Stad Franeker zoeken kandidaten voor Stadsschoonheidsprijs

Deze zomer zijn de Vrienden van de Stad Franeker weer op zoek naar kandidaten voor de Stadsschoonheidsprijs. Twee jaar geleden kon de tweede plaquette van de ‘Korendrager’ worden uitgereikt voor het fraai gerestaureerde Valckeniershuis. Nu gaat het om projecten die in 2022 of 2023 tot stand zijn gebracht.

De ‘Korendrager’ is door de Vrienden van de Stad Franeker in het leven geroepen om positieve veranderingen in het stadsbeeld onder de aandacht te brengen. Dat kan een gerestaureerd pand of gevelelement zijn, evenals passende nieuwbouw. Voorts een fraai ingerichte tuin, hekwerk of een sculptuur, maar ook aansprekend schilderwerk kan genomineerd worden. In elk geval gaat het om positieve elementen die door particulieren aan het Franeker stadsbeeld zijn toegevoegd.

Om voor de Stadsschoonheidsprijs in aanmerking te komen zijn er slechts een paar voorwaarden: het betreft een particulier initiatief, op een locatie binnen de rondweg van Franeker gerealiseerd in 2022 of 2023 met een blijvend karakter en uiteraard zichtbaar vanaf de openbare weg.

Jury
De aangereikte projecten worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit architect Kurt Boomgaard, directeur Theunis Bakker en fotograaf Wilma van de Brug, alle drie woonachtig in Franeker.

Oproep
Hebt u in 2022 of in 2023 een project afgerond of kent u iemand die dit heeft gedaan? Laat het de Vrienden van de Stad Franeker dan weten voor 1 juli 2024. Dat kan via een e-mail naar secretaris@vriendenfraneker.nl. Bij voorkeur met foto en de redenen waarom het project positief opvalt. De uitreiking van de Korendrager 2023 vindt plaats in het najaar van 2024.

error: Bericht Beveiligd!