Waadhoeke komt inwoners tegemoet met Starterslening en Duurzaamheidslening

Om starters betere kansen te bieden op de woningmarkt, komt de gemeente Waadhoeke vanaf 1 juni met de Starterslening. De raad heeft op 11 mei instemming gegeven voor deze mogelijkheid. Inwoners van Waadhoeke kunnen hiermee een extra bedrag lenen voor de aanschaf van hun eerste huis. Daarnaast kunnen inwoners van de gemeente vanaf 1 juni een Duurzaamheidslening aanvragen voor het verduurzamen van hun koopwoning.

Starterslening

Hoewel Waadhoeke relatief gezien één van de meest betaalbare gemeentes in Nederland is op het gebied van wonen, worden ook hier problemen door starters ervaren. Om deze doelgroep een steun in de rug te bieden is er 600.000 per jaar beschikbaar gesteld. De lening overbrugt het verschil tussen de aankoopprijs van de woning en de maximale hypotheek. Hierdoor kunnen starters 40.000 euro extra lenen.

 

Duurzaamheidslening

De energierekening heeft er bij veel mensen ingehakt. Een oplossing voor het verlagen van deze kosten is het verduurzamen van de eigen woning. Met de Duurzaamheidslening kunnen maatregelen genomen worden zoals het aanleggen van zonnepanelen en een warmtepomp. Een lange termijn oplossing die positief effect heeft op de bewoner en de klimaatdoelen die de gemeente streeft te behalen.

 

Meer informatie

De Starterslening en Duurzaamheidslening zijn producten van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Per 1 juni kunnen de Starterslening en de Duurzaamheidslening worden aangevraagd en staat alle informatie op waadhoeke.nl.