Wietse Scheen pakt titel biljarten 5de klas

Afgelopen weekend werd de Franeker finale 5e klasse biljartkampioenschap gespeeld in de Tapperij het Noord in Franeker. Wietse Scheen is hier kampioen geworden. Deelnemers: Gerda Nieuwenhuis, Dirk Molenaar,Gerrit Jan Kuipers,Durk Terpstra, Jan Rodenhuis, Petra Boot, Wietse Scheen en Rudolf van der Pol.

Dit jaar maar liefst 8 finalisten. Er werden gespeeld in 2 poules. Zaterdag werd Wietse eerste van poule 1 en Durk Terpstra werd tweede. Dirk Molenaar werd winnaar van poule 2 en Gerrit Jan tweede. Petra maakte dit weekend haar debuut in de vijfde klas finale. Ze heeft absoluut haar mannetje gestaan en dit heeft geresulteerd in een 8e plek voor haar.

Zondag werden de kruisfinales gespeeld, de beide dames Petra en Gerda strijdden om plek zeven en en acht. Gerda wist de partij te winnen en werd hiermee zevende. De strijd om plek vijf en zes ging tussen Rudolf en Jan Rodenhuis. Jan een voormalig vierde klasser kon het dit weekend niet waarmaken. Rudolf won de partij en werd vijfde. Dit zijn we niet van hem gewend, meestal gaat  hij voor de tweede plaats. Dirk Molenaar en Gerrit Jan moesten het tegen elkaar opnemen voor plaats drie en vier. Ze waren zeer aan elkaar gewaagd. Gerrit Jan kan zeker verrassend uit de hoek komen.Maar Dirk Molenaar wist de wedstrijd naar zijn hand te zetten en werd hiermee derde.

De plek voor de nummer 1 ging tussen Durk Terpstra en Wietse. Hoewel Durk heel gedreven was om kampioen te worden dit weekend lukte het hem helaas toch net niet. Wietse was het hele weekend al onverslaanbaar en wist de finale wedstrijd dan ook overtuigend te winnen. Hij was in 15 beurten al uit. Wietse had tevens de hoogste serie van maar liefst 11 en mocht de fles berenburg mee naar huis nemen.

Wietse heeft ontzettend goed gespeeld dit weekend en hij is hierdoor gepromoveerd van de vijfde naar de derde klasse.

Al met een al een heel geslaagd en zeer gezellig toernooi in de Tapperij het Noord.

Uitslag:

  1. Wietse Scheen 1.80
  2. Durk Terpstra 0,96
  3. Dirk Molenaar 1,03
  4. Gerrit Jan Kuipers 0,94
  5. Rudolf van der Pol 0,93
  6. Jan Rodenhuis 0,72
  7. Gerda Nieuwenhuis 0,57
  8. Petra Boot 0,42

In cafe La Dolce Vita zal  26 en 27 november de finale vierde klas worden gespeeld.  Wil jij je ook opgeven voor biljartkampioenschappen? mail dan naar info@stadscafedenotaris.nl of  bel 0517-397823. De Biljartkampioenschappen worden mede mogelijk gemaakt door Café la Dolce Vita. Biljartcentrum Stadscafe de Notaris, Handelsonderneming Money Talks en Tapperij het Noord

winnaar deelnemers

error: Bericht Beveiligd!