Zaalvoetbaluitslagen dames

ZVF/ythuske de bikker VR2 – Balk VR1. afgelopen woensdag, 21 septemebr mocht ZVF/ythuske de bikker thuis in de Trije aantreden tegen Balk VR1.In de eerste minuten laten de dames van ZVF/ythuske de bikker zien dat ze met gemak de bal even vast konden houden en elkaar goed konden vinden.

De dames van Balk wachten af en keken wat we in huis hebben. Na ongeveer 10 minuten begon Balk wat meer druk te zetten en kregen dan ook kansjes, gelukkig wist onze keepster Esther alles mooi tegen houden en probeerde verschillende aanvallen op te zetten door de bal snel naar Nadia te gooien die voorin haar plekje leek te vinden of de bal mee kon geven aan Hèlen die zich goed aanbood op het middenveld.

Gelukkig lieten de dames van ZVF/ythuske de bikker zien dat ze ook een aanval konden opzetten, Sanne krijgt de bal van de verdedigers mooi mee naar voren maar al snel waren er twee dames van Balk voor haar neus. Sanne bedenkt zich niet en schiet op goal, net naast!
Ruststand 0-0

Na de rust lieten beide teams zien dat ze eigenlijk wel graag willen winnen! Hierdoor werd het spel ook harder.
Het is Marre van ZVF die het eerste goaltje van de avond erin prikt! Met een mooie kapbeweging weet ze de laatste verdedigster af te schudden en kan zo op de goal schieten! Bam! een 1-0 voorsprong voor ZVF/ythuske de bikkker VR2

Hierna begon Balk meer druk naar te voren te geven en de aanvallen van ons werden onderschept en snel om gezet naar een aanval. Het spel werd harder dan eerste helft en dat merkten onze dames, een schouderduw bij Zoë bleek te mogen en de enkels bij Sanne werden ook niet vergeten, die het hard te verduren kregen om de dames van Balk bij onze goal vandaan te houden.
Halverwege de tweede helft liet Balk zien dat ze meer ervaring hebben in het zaalvoetballen, hierdoor werd dan ook de 1-1 gemaakt. Deze goal gaf de dames van de tegenpartij meer zelfvertrouwen en lieten zien dat ze de zaal gewend zijn. Maar het weerhoud ZVF/ythuske de bikker VR2 er niet van om aan te vallen, ook Rianne doet nog een poging om te scoren maar het mocht niet baten. Balk daarentegen wist nog wel driemaal het net te vinden en zo voor de eindstand van 1-4 te tekenen.

Na de wedstrijd werden de handen nog geschud en elkaar succes gewenst. Helaas geen punten voor ons in de tweede competitie wedstrijd maar er komt elke week verbetering in en daar zijn we trots op!
—————————————————————————————————————————
ZVF/de jong administratie VR1 speelde uit tegen Renado VR1 Ook afgelopen woensdagavond speelde het 1e team van ZVF/de jongadministratie .De uitwedstrijd was er eentje met een voor ons team een zware handicap, beide keepsters waren verhinderd en dit was duidelijk te merken.

Al vanaf de aftrap waren het de dames van Renado VR1 die uiterst zorgvuldig met hun eerste kansen omgingen. De eerste twee aanvallen waren gelijk raak, zouden dames van ZVF/de jong administratie dan nu afgedroogd worden? Het antwoord is nee!! We kregen wat meer vat op het spel en kwamen ook veelvuldig richting doel van Renado. Echter….dit team beschikte over een sterk keepende doelvrouw.

Met wat nieuwe dames bij ons team konden we niet voorkomen dat de ruststand 4-0 voor Renado werd. Na rust hadden we een keeperswisseling, Marianne verving Mirella, en helaas was het weer Renado wat al snel wist te scoren. Na de 6-0 werden we echter sterker, Jolijn en Ellen raakten beide de binnenkant van de paal en zagen de bal weer uit de doelmond verdwijnen.

Karin en Kirsten hadden achterin de boel nu beter dicht, invalster Iris deed het naar behoren (voor iemand die voor het eerst voetbald). Renado kreeg nog wel een aantal kansen, maar nu was het toch Marianne die haar mannetje op doel stond.

De spreekwoordelijke eer werd dan uiteindelijk toch gered voor ZVF/de jong administratie VR1. Mirella werd van achteruit goed aangespeeld en kreeg drie grote kansen door goed door te zetten, waarvan ze er uiteindelijk dan ook eentje wist binnen te tikken.
Eindstand 6-1 voor Renada Vr1
————————————————————————————————————————-
volgende week speelt het 1e team thuis in de Trije op woensdag de 28e september om 19.30 uur tegen Drs. Vijfje VR5 uit Groningen
Het 2e team speelt uit op vrijdag 30 september uit tegen Drs. Vijfje Vr4, aanvang wedstrijd 20.00 uur