Zanger Matthijn Buwalda was in Franeker *foto’s*

Afgelopen zondagavond stond hij op het podium op de Breedeplaats: Matthijn Buwalda. Bekend van het liedje van Kim-Lian: Dit Pakt Niemand Ons Meer Af. Maar Matthijn is zelf ook een liedjeszanger die steeds populairder wordt.

De reden waarom hij naar Franeker kwam was bijzonder. Het voorgangersechtpaar van De Voorhof aan de Voorstraat, Mark en Hanneke Veurink, gaan de stad Franeker verlaten. Ze vertrekken naar Zaanstad.

Maar als afscheidscadeau wilden ze graag iets geven, aan de stad Franeker, aan de Waadhoeke. En dat was dit optreden van Matthijn.

Matthijn Buwalda (1983) is een Nederlandse zanger en liedschrijver. Sinds 2006 heeft hij verschillende cd’s uitgebracht en door heel Nederland concerten gegeven. Matthijn schrijft en zingt Nederlandstalige luisterliedjes waarbij hij geloof en het leven van alledag bij elkaar brengt. Matthijn heeft voor verschillende andere artiesten en televisieprogramma’s liederen geschreven. Het nummer ‘Dit Pakt Niemand Ons Meer Af’ schreef hij samen met Henk Pool voor de bioscoopfilm ‘Achtste groepers huilen niet.’ Met dit nummer werden zij genomineerd voor een Rembrandt-Award voor beste titelsong. Ook won Matthijn de BUMA Cultuur prijs Beste Lied in 2015 voor zijn nummer ‘Nog één rivier.’

Marcel Teensma maakte de foto’s

error: Bericht Beveiligd!