@FranekerActueel.nl archieffoto pepernotenrun 2021

Zondag 6de Pepernotenrun in Franeker, start 11:30 uur.

Een week later dan de voorgaande edities organiseert Valk Event Productions samen met SV Friesland deze mooie loop in Franeker, die gaat langs Hitzum-Achlum-Harlingen-Franeker over verharde paden.

Christiaan Valk de bedenker van o.a. de Pepernotenrun, de wintermarathon en de zomermarathon en allemaal succesvol, het organiseren zit hem in het bloed waarschijnlijk geërfd van opa Jan Kooistra, oprichter van SV Friesland, bekend van vele hardloop wedstrijden.

Het wordt wat kouder en de organisatie hoopt dat het zondag natuurlijk droog mag zijn, maar je kunt van alles regelen maar het wéér laat zich dat niet doen. Onderweg is er voldoende verzorging met lauw water in Hitzum aan de Achlumerweg , Ludingaweg in Harlingen, Kiesterzijl (tevens bewaking bij de spoorwegovergang) en op het Filosofenpad Franeker en na de finish warme bouillon, vruchtendrank, fruit, koffie, thee, chocomelk, snert en natuurlijk pepernoten in de tent op het Leeuwarderend.

In die tent ook de start van de jeugdloop 11.30 uur en de 10-16-21 km 12.05 uur en de 5 km loop die door een deel van de stad gaat en over het bolwerk om 12.00 uur.. Bij start/finish staan marathonklokken.

De diverse routes zijn aangegeven met bordjes en krijtkalkpijlen op de weg en zal er iemand voorop fietsen! (1 en 5 km) De routes van de 10 en 21 km gaan via het Hitzumer binnenpad waar de 10 km halverwege afslaat naar de Harlingerweg en via het Filosofenpad, het Franekerbos en via het Bolwerk door naar de finish. De 21 km gaat in Hitzum rechtdoor naar Achlum richting Arum en naar Harlingen en terug naar Franeker via Herbaijum. De 16 km heeft uiteraard een wat kortere route.

De ruim 350 deelnemers kunnen na afloop kan douchen en zwemmen in zwembad Bloemketerp. Startnummers kunnen worden afgehaald bij de start waar je ook nog kunt aanmelden! Voor iedere deelnemer is er een herinneringsteken aan de pepernotenrun, voor de top drie zijn er prijzen die zodra de winnaars bekend zijn worden uitgereikt in de tent.

Parkeerruimte is er genoeg in Franeker, zoals bij de Welkoop, De Trije en aan de Hertog van Saxenlaan allemaal op loopafstand van de start.

De nummers en tijden worden handmatig genoteerd door ervaren juryleden en de uitslagen komen op www.svfriesland.nl en www.pepernotenrun.nl, Ook de links naar de fotoreportages en het verslag komt daar op te staan. Een 30 tal vrijwilligers helpen mee om ook deze editie tot een succes te maken!

error: Bericht Beveiligd!