ZVF VR2 / Ythuske de Bikker zegeviert in Groningen.

In een spannend duel tegen Drs.Vijfje VR5 was het uiteindelijk ZVF VR2/ythuske de bikker wat met 2-3 wist te winnen afgelopen vrijdagavond. Met wederom een mix team van speelsters uit beide teams vertrokken de dames naar Groningen. Al snel in het begin van de wedstrijd keken de dames uit Franeker e.o. tegen een 1-0 achterstand aan.

Drs. Vijfje heeft 1 of 2 goede speelsters en wij een sterk collectief, gaandeweg de wedstrijd werden wij dan ook de sterkere ploeg, en halverwege de eerste helft dan ook de verdiende gelijkmaker, 1-1. de ruststand was ook deze 1-1.

Na rust een veel sterker ZVF VR2/ythuske de bikker. Een ware aanvalsgolf richting het doel van Drs.Vijfje, en het was gewoon wachten op goals. Echter….uit een spaarzame aanval van Drs.Vijfje was de aanvalster even iets eerder bij de bal dan de verdedigster en prikte de bal in ons doel, wederom stonden we achter, 2-1. Onze dames herpakten zich, en al snel was daar de gelijkmaker.
Na deze 2-2 was het dan ook wachten op de volgende goal voor ons, alleen voor open doel schoten we bijna alles precies tegen de handen van de “keepster” …..het was eigenlijk te gek voor woorden.

Eindelijk….5 min. voor het eindsignaal dan weer een uitgesproken kans, en nu was het dan wel raak, een 2-3 voorsprong. Dit gaven onze dames dan ook niet meer uit handen en zo konden we bij het 2e team 3 punten bijschrijven in de competitie, waar het nu 8 punten heeft uit 5 wedstrijden en mooi in de middenmoot staat.