10 maanden cel voor inmiddels oud Franeker

Afgelopen vrijdag werd een voormalig inwoner van Franeker bij afwezigheid van hemzelf veroordeeld tot tien maanden cel.

De inmiddels dakloze man, maar toen nog in Franeker wonende, zorgde regelmatig voor overlasten werd ook in de gaten gehouden, bij het in de gaten houden bleek dat hij spullen uit zijn tas uit wisselde met een ander persoon. Toen de politie in actie kwam bleek de man 80 gram speed bij hem te hebben, een weegschaal en een bus pepperspray. Het was voor eigen gebruik aldus de man.

Later dat jaar, begin april, zorgde hij weer voor overlast, nu bij het gemeentehuis in Franeker, hij draaide hier luidde muziek. Toen hij werd aangesproken door de politie, werden deze uitgescholden door de man, hij had wederom in het bezit drugs

De man zorgde ook voor overlast in Leeuwarden, gedroeg zich uitermate vervelend en spoot zelfs graffiti op het gemeentehuis van Leeuwarden en bezorgde de politie daar veel werk.

Omdat hij nog in een proeftijd zat bepaalde de rechter dat moest uitzitten en een langere straf kreeg voor de andere gepleegde feiten, in totaal dus tien maanden, weet de Leeuwarder courant te melden.

error: Bericht Beveiligd!