5 man opgepakt in Tzummarum, poging tot doodslag

politiebericht1Tzummarum – De politie heeft de afgelopen dagen vijf mannen uit Tzummarum aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en poging doodslag. In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 november werden drie ruiten van de borrelbus ingegooid met stukken stoeptegel. Deze borrelbus was afkomstig van Minnertsga  en reed net Tzummarum in. Niemand raakte hierbij gewond maar leverde wel een uiterst onveilige situatie op voor de in de bus aanwezige passagiers en buschauffeur.

 

Aanhoudingen

De politie startte een onderzoek en naar aanleiding daarvan kon op 16 december een eerste verdachte, een 19-jarige man uit Tzummarum, aangehouden worden. Op 22 december werden een 19- en een 20-jarige plaatsgenoot aangehouden en op 23 december tenslotte nog twee verdachten van 19 en een 21 jaar uit Tzummarum. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De busmaatschappij heeft al te kennen gegeven het totale schadebedrag van rond de 4000 euro op de daders te verhalen.

 

Onderzoek

Het onderzoek van de politie is nog niet afgerond. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar een opzettelijke brandstichting en een groot aantal vernielingen her en der in het dorp.

 

Waarschuwingen

De politie heeft samen met de gemeente inmiddels een aantal brieven verstuurd aan inwoners van Tzummarum die betrokken zijn geweest bij vernielingen en overlast. Hierin worden de betrokken personen gewaarschuwd dat in overleg met de officier van justitie de afspraak gemaakt is dat, wanneer zij zich in de aanloop naar de jaarwisseling of tijdens de jaarwisseling schuldig maken aan strafbare feiten, ze hard aangepakt zullen worden.