Aanhoudingen nep-bankmedewerkers

Op maandagmiddag 10 juni 2024 werd een inwoner van Sexbierum gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. De bankmedewerker won eerst het vertrouwen van het slachtoffer en vertelde hem dat criminelen het op zijn bankrekening hadden voorzien.

De bankmedewerker was erg behulpzaam en vroeg het slachtoffer zijn bankpas klaar te leggen zodat hij dit later op de avond zou komen ophalen. Na dit telefoongesprek volgde een tweede telefoongesprek, weer door een andere zogenaamde bankmedewerker.

Het slachtoffer kreeg argwaan en heeft gelukkig de politie gebeld. Zelf is hij naar de overburen gegaan en zag dat er op het afgesproken tijdstip daadwerkelijk iemand aan zijn voordeur stond om zijn pinpas af te halen. Het slachtoffer kon deze persoon omschrijven en de inmiddels gearriveerde politie heeft deze verdachte in de omgeving aangetroffen en aangehouden.

Tijdens het onderzoek bleek er sprake te zijn van een tweede verdachte. Deze persoon is later op de avond eveneens aangehouden. Het onderzoek naar de twee verdachten loopt.