Ambities voor Franeker Rock ‘n Roll Festival

Franeker – De tweede editie van het Franeker Rock ‘n Roll Festival vindt plaats op zaterdag 14 mei. De hele dag staat de muziek uit de jaren ’50 centraal. Met een groot aantal Amerikaanse oldtimers, een Rock ‘n Roll–braderie op de Voorstraat en het tweede Franeker kampioenschap hoelahoep waant de bezoeker zich weer even ruim vijftig jaar terug in de tijd.

Het hart van het festival wordt gevormd door de twee grote podia op de Voorstraat en een kleiner podium op de kruising van de Voorstraat en het Raadhuisplein. Daar worden de hele middag en avond live-shows gegeven door zestien Rock ‘n Roll en Rockabilly-bands.

Voorzitter van Stichting Franeker Rock ‘n Roll Festival, Jan-Harmen Akkerman, kwam samen met een vriend op het idee om dit evenement in Franeker te organiseren. Na enkele jaren met veel genoegen het Terschellinger Rock ‘n Roll Festival bezocht te hebben, vond hij het in het najaar van 2009 tijd om ook eens een soortgelijk evenement in Franeker op te zetten.

,,Ik dacht: zo’n Rock ‘n Roll Festival, dat moet toch in Franeker ook kunnen? Samen met een vriend bedacht ik hoe we een en ander zouden kunnen organiseren. Hoe meer we erover nadachten, hoe zekerder we er van waren dat het zou lukken. In de periode na Koninginnedag tot de P.C. is het in de Franeker binnenstad vrij rustig met activiteiten, dat leek ons een mooie periode om het festival te laten plaatsvinden. Door mijn ervaring als bestuurslid bij de Agrarische Dagen wist ik dat er ontzettend veel komt kijken bij het organiseren van een evenement als dit. Samen konden we het niet van de grond krijgen en zijn op zoek gegaan naar mede-enthousiastelingen.”

,,Gaandeweg zijn er meer mensen betrokken geraakt bij de organisatie. Samen hebben we flink de schouders eronder gezet en ons enthousiasme straalde af op de ondernemers in Franeker, die graag wilden sponsoren. Het had wat voeten in de aarde, maar op 15 mei 2010 was het eerste Franeker Rock ‘n Roll Festival een feit.”

Door de grote toestroom van bezoekers en de enthousiaste reacties van de ondernemers en de optredende artiesten, besloot de organisatie van het Franeker Rock ‘n Roll Festival een vervolg te geven aan de editie van 2010. Jan-Harmen Akkerman: ,,Er waren 2800 mensen op de been op het festival vorig jaar. Dat was geweldig. Bovendien kregen we zoveel leuke reacties, dat we dachten: hier moeten we mee doorgaan.”

Dit jaar wordt het festival ‘grootser’ dan vorig jaar. De line-up is bijvoorbeeld twee keer zo groot, er zijn maar liefst 16 bands. ,,Verder organiseren we dit jaar voor het eerst een toertocht en wedstrijd voor auto’s uit de jaren ’50 en ’60. De komende jaren willen we het festival verder uitbouwen. Wie weet hebben we over een tijdje een tweedaagse als het gaat om het Rock ‘n Roll Festival in Franeker. Dat zou geweldig zijn. Maar nu eerst het festival van dit jaar op 14 mei. We hebben er zin in en garanderen dat Franeker swingt op 14 mei!”

Meer informatie over het Franeker Rock ‘n Roll Festival is te vinden op www.rocknrollfraneker.nl

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!