ryslan Open) Auke Zijlstra (Wereldkampioen FRYSK! )en Tsjerk Wijbinga (meestergroep)

Auke Zijlstra wereldkampioen FRYSK

Voor het eerst in de geschiedenis van het wereldkampioenschap FRYSK is een niet-Fries kampioen geworden. De uit Utrecht afkomstige Auke Zijlstra is 57 en heeft al een aantal keren meegedaan aan het WK FRYSK zonder dat hij een aansprekend resultaat boekte.

Hij vertelde dat hij zijn succes van vandaag heeft te danken aan het feit dat hij zo lang mogelijk de schijven op het dambord probeerde te houden.

Na een bewogen damweek, waarin het Fryslân Open verrassend gewonnen werd door de Oudegaaster Henk Haanstra, was op zondag het toetje het Wereldkampioenschap FRYSK!. Een internationaal gezelschap van zestien spelers en speelsters streed in zeven rondes om het kampioenschap.

Het begon al spectaculair met het verlies van Marten Waling tegen de Italiaanse Andrea Perano. Na twee rondes gingen Jelle Wiersma en Auke Zijlstra aan de leiding, zij wonnen als de enige twee partijen. Oud-kampioen FRYSK! Jelle Wiersma verloor daarna. Auke Zijlstra ging enige tijd verrassend aan de leiding, totdat hij in de vijfde ronde verloor van Hein de Vries. De ronde daarna won hij echter weer van Marten Walinga, waarna Auke in de laatste ronde genoeg had aan een remise tegen Dicky van der Meer. De met hem gelijkstaande Hein de Vries verloor van de Tsjechische Petra Duskova, zodat Auke Zijlstra een half punt voorsprong op Hein in de schoot geworpen kreeg.

 

De uitslag:

  1. Auke Zijlstra    – 5p

2-5. Hein de Vries, Dicky van der Meer, Jouke Algra, Petra Duskova        – 4,5p

5-10. Jelle Wiersma, Henk Haanstra, Andreia Perano, Alexej Domchev, Davide Gemma    – 4p

11-12.Marten Walinga, Folkert Groenveld   – 3p

13 Renaud Braye    – 2,5p

14-15. Paolo Falea, Ties Slagter   – 2p

16. Tsjerk Wijbenga   – 0,5p

 

Foto’s: Stifting WFD

 

error: Bericht Beveiligd!