CGN/IPC contest in Franeker groot succes

Afgelopen zaterdag werd er in ons eigen Franeker een contest gehouden van Color Guard Nederland (CGN). Aan deze wedstrijd namen ook 3 groepen van de Sternse Slotlanders deel.
Als eerst waren de Sternse Kids aan de beurt die een show gaven op de muziek van de film Teen Beach Movie. In vergelijking met de andere deelnemers in de Kids klasse een zeer goede keuze omdat deze afweek van de andere deelnemers. De meiden begonnen hun show op de vrolijke zomerse muziek met zonnige gele vlaggen.

Met palmbomen op de achtergrond en het enthousiasme van de meiden kreeg het publiek al snel het zomerse gevoel. Naast vrolijk gekleurde vlaggen maakten ze ook gebruik van strandballen en lieten ze hun surfkunsten zien. Het was een leuk geheel om naar te kijken en gelukkig was de jury het daar ook mee eens want ze kregen 69,95 punten, net iets meer dan bij de contest in Drachten. Hiermee eindigden ze op een keurige 5e plaats.

De Jeugdband van de Sternse Slotlanders debuteerde in de Marching Cadet Class met hun programma genaamd Hitzone. De hedendaagse muziek die gespeeld werd lag goed in het gehoor. Het nummer “all of me” van John Legend sprong er uit. De choreografie past uitstekend bij het nummer en de uitvoering was ook subliem. In het publiek was dan ook een vertederend oooooo te horen. De Jeugdband behaalde op deze eerste contest meteen een 1e plaats met maar liefst 70,6 punten. Prima gedaan!

Als laatste was de Showband aan de beurt met hun programma More Dutch. Bij de contest in Wijchen werd een 3e plaats gehaald met 69,85 punten. De show werd nadien grondig onder handen genomen om het resultaat aanzienlijk te verbeteren. En dit was te zien en te horen! Muzikaal gezien klonk het als een klokje. Het verhaal werd ook veel duidelijker in beeld gebracht en het publiek genoot zichtbaar van het optreden. Het jurycommentaar was dan ook sterk verbeterd, ze behaalden een 2e plaats met 76,55 punten. Al met al een uitstekende dag voor de vereniging en goede hoop voor de finales over 2 weken in Eindhoven!

DSC02793 DSC02864

 

error: Bericht Beveiligd!