Dames en heren Jupiter’76 pakken de winst

Ruime overwinning voor dames van Jupiter’76

Zondag 20 november hebben de dames senioren van Jupiter’76 de tweede thuiswedstrijd gespeeld van dit seizoen; een wedstrijd tegen Hoogersmilde. Men had 5 weekenden geen wedstrijd gespeeld, dus weinig wedstrijdritme. Gelukkig was daar niets van te merken, want men behaalde een gemakkelijke overwinning.

Voor aanvang van de wedstrijd was er één minuut stilte voor de vader van  teamgenoot Iris van der Veen, Joop van der Veen die veel te jong is gestorven.

De dames van Jupiter ’76 waren erop gebrand om deze wedstrijd tegen Hoogersmilde te winnen. De eerste score was direct voor Hoogersmilde, maar daarna namen de Jupiterdames het initiatief in handen. Al snel stond het 5-1 door doelpunten van Marion Offringa (middenopbouw en penalty), Maaike Osinga (linkeropbouw), Marije Bijlsma (break) en Bianca Vrieler-Bronger (rechterhoek). Door een penalty en een doelpunt vanaf de cirkel kwam Hoogersmilde terug tot 6-3, maar de verdediging van Jupiter ’76 stond daarna als een huis; mede dankzij goed verdedigingswerk van Ancilla Roerink, Nynke de Jager en Jessica de Graaf. Met een 10-4 stand gingen de dames van Jupiter ’76 comfortabel de rust in.

Coach Maarten Jansen was tevreden. De verdediging stond goed, maar aanvallend lieten de Jupiterdames het hier en daar liggen en werd er te veel gestuit met de bal. Doel voor de tweede helft: minstens vijftien doelpunten maken. Als eindstand gokte Maarten 25-6.

Natuurlijk gingen de dames van Jupiter ’76 deze uitdaging aan. Topscoorder van de wedstrijd, Maaike, begon de tweede helft met drie doelpunten vanuit de break. Dat was het resultaat van het offensieve verdedigen van Jupiter. Vervolgens maakte Marie-jetske Lettinga de 14-4 vanaf de linkeropbouw. Naast het feit dat de verdediging goed stond, keepte Yvonne van Wier ook een uitstekende wedstrijd. Hoogersmilde wist in de tweede helft maar twee doelpunten te scoren. Via een vrije bal maakte Rianne Wijbenga de 15-5. De Jupiterdames liepen steeds verder uit en tegen het eind van de wedstrijd wist ook Sandra Hofstra nog te scoren vanaf de linkerhoek. Maarten zat er heel dicht bij, maar de uiteindelijke eindstand was 23-6; de dames van Jupiter ’76 mogen tevreden zijn.

Volgende week zondag 27 november spelen de Jupiterdames een uitwedstrijd tegen HVA in Annen.

Jupiterheren winnen spannende wedstrijd

Zondag 20 november moesten de heren van HV Jupiter’76 thuis aantreden tegen Jahn II uit Stadkanaal. Dit was een team waar een paar grote, stevige mannen in zaten, die fysiek duidelijk aanwezig waren. De Jupitermannen moeten het vooral van hun snelheid en behendigheid hebben. Het werd een wedstrijd waarin de teams elkaar niet veel ontliepen en waarbij de keepers een hoofdrol opeisten.

Jupiter opende de score, maar niet veel later was het al weer gelijk. Zo bleef het in de beginfase gelijk opgaan, maar na een kwartier spelen konden de Jupitermannen toch een gaatje slaan en stond het 9-5. Helaas kon men dat niet uitbreiden, want Jahn II kwam, mede door het benutten van een paar strafworpen, terug in de wedstrijd. Jupiter ging dan ook maar met een minimale voorsprong van 1 punt de rust in: 13-12.

In de tweede helft bleef het een ook erg spannend. Steeds als de Franeker boys 2, 3 punten voorsprong namen kwam Jahn II toch weer langszij. Na ruim 10 minuten spelen probeerde de keeper van Jahn II buiten zijn doelgebied een speler van Jupiter tegen te houden. De regels wat een keeper wel/niet mag zijn dit seizoen aangescherpt en de prima leidende scheidsrechter Laning kon niets anders dan hem de rode kaart geven. Dit was de mogelijkheid voor Jupiter om uit te lopen, maar men had in eerste instantie vrij veel moeite om de “invalkeeper” te passeren. Dit was dan ook een van de grote, stevige mannen die was gaan keepen. Maar Jupiter bleef steeds op voorsprong en dan had men vooral te danken aan keeper Rick Bronger. Zo stopte hij in de beslissende laatste minuten 2x een strafworp en gooide direct daarna de perfecte lange pass naar de snelle jongens, die wel raad wisten met deze kansen. Zo eindigde de leuke, spannende wedstrijd uiteindelijk in een 29-24 overwinning.

error: Bericht Beveiligd!