De Friese Vinyl Club wordt zichtbaar in Friesland

Al sinds 2020 geeft de Friese Vinyl Club een fikse steun in de rug aan Friese acts door hen de mogelijkheid te geven een EP op vinyl uit te brengen. Vinyl is weer helemaal in! Het gevoel van nostalgie zorgt ervoor dat de muziek net wat warmer klinkt. Ook is het uitbrengen van een plaat niet altijd even gemakkelijk voor een act zonder ondersteuning. De Friese Vinyl Club is een initiatief van Popfabryk, Friesland Pop, Neushoorn en Deep Grooves. Per jaar worden er vier Friese acts uitgenodigd voor een samenwerking.

Deze samenwerkingen worden nu zichtbaar in Friesland. De Friese Vinyl Club gaat namelijk instore: concerten van acts die eerder hebben samengewerkt in platenzaken waar ook de collectie platen te vinden zijn. De instore sessies trappen af tijdens de Friese Lente met Esther de Jong. Op vrijdag 5 april speelt zij om 17.00 uur. In 2020 bracht Esther een EP uit op vinyl in samenwerking met de Friese Vinyl Club. Door nummers over liefde, (ver)dwalen en hartpijn sleurde Esther je in ‘Van mij’ mee naar een ondergrondse wereld. Een dag later staat Timo de Jong op zaterdag 6 april om 14.00 uur in Recordstore Grou. Op 28 april komt zijn nieuwe LP ‘Kingdom Of Mine’ uit, een album dat Timo schreef geïnspireerd door zijn bezoeken aan Alde Fryske Tsjerken en in samenwerking met de Friese Vinyl Club. Timo de Jong wordt een aantal dagen opgevolgd door de band Seewolf. Hun EP in samenwerking met de Friese Vinyl Club, High Hopes, nam je mee in verschillende sferen, rauw en eerlijk, met een mix tussen confrontatie, introspectie tijdens een zoektocht naar verbinding. Met angstaanjagende rust en razende wind als hun geluid staat Seewolf vrijdag 12 april in de platenzaak Vintage & Vinyl in Dokkum om 17.00 uur. Niet getreurd als je Esther eerder niet kon zien, want op 13 april staat zij in King King Records in Leeuwarden om 16.00 uur. Kaspar sluit de instore sessies (voor nu) af met een concert in Mollema Music World in Franeker op 20 april. Tijden daarvan volgen nog.  In februari bracht Kaspar zijn EP ‘This is Why’ uit. Op deze plaat stond een live-album sessie, een avond die een ware beleving werd in Neushoorn, centraal. Kaspar laat zijn eigen geschreven songs in hun meest pure vorm aan het publiek horen, met muzikanten die bij de setting passen. De toegang van alle Friese Vinyl Club instore sessies is gratis. In de platenzaken zijn ook de EP’s te koop en is het gratis Popfabryk Magazine te vinden, die met een speciale Friese Vinyl Club editie een aantal van deze artiesten op de kaart zet.

Agenda:

Esther Vintage & Vinyl Dokkum 5 april, 17.00 uur Timo Recordstore Grou 6 april Seewolf Vintage & Vinyl Dokkum 12 april Esther King King Records 13 april Kaspar Mollema Music World Franeker 20 april

error: Bericht Beveiligd!