Nipt verlies laatste wedstrijd dames Jupiter ‘76

Zaterdagavond 23 maart stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor de dames van handbalvereniging Jupiter ’76, een uitwedstrijd tegen Meteoor in Hoogwoud. Bij winst was de tweede plek binnen de competitie in the pocket. Coaches Maarten Jansen en Wessel de Ruiter wilden vooral dat de dames zonder gevoel van druk gingen spelen, plezier voorop.

Helaas kwam Meteoor zeer scherp uit de startblokken. Binnen enkele minuten stond Jupiter met 5-0 achter. De dames hadden tijdens de wedstrijd vooral veel moeite met de linkeropbouw en de middenopbouw van Meteoor. Marie-jetske Lettinga wist na ongeveer acht minuten te scoren vanaf de opbouw. Ook Marit Kuperus vond het net na een actie op de linkeropbouw. Toch wist Meteoor verder uit te lopen naar 10-2, met scores vanuit een penalty en vanaf de midden- en linkeropbouw. Met nog elf minuten op de klok in de eerste helft begonnen de dames van Jupiter aan een inhaalslag. Marion Offringa scoorde vanaf de middenopbouw en Marie-jetske opnieuw 2x vanaf de opbouw. Daarnaast wisten Gillian Bakx (2x) en Marije Bijlsma (1x) de keepster van Meteoor te passeren vanaf de hoekpositie. Hier kwam ook goed samenspel en goede loopacties van andere dames bij kijken. Ook al voelde het dat Jupiter dichterbij kwam, de ruststand was alsnog 14-8 in het voordeel van Meteoor. Doelpunten vanaf de kant van Meteoor vielen door goed doorgaan van de linkeropbouw en harde schoten van de middenopbouw.

In de rust gaven de coaches aan dat de linkeropbouw en de middenopbouw eerder vast moesten worden gezet. Ook rugdekking was hierbij belangrijk. Qua aanval moest er sneller iets worden ingezet, zodat loopacties op gang zouden komen.

In de tweede helft opende Marion de score vanaf de zeven meter (penalty), 14-9. Vervolgens wist Meteoor de voorsprong weer iets verder uit te breiden naar 16-9, maar daarna begon het tij te keren. Met drie doelpunten van Maaike Osinga vanaf de linkeropbouw en vanuit een vrije bal, een doelpunt van Rianne Mendel vanaf de rechterhoek en opnieuw scores van Marie-jetske (rechteropbouw) en Marion (middenopbouw) kwamen de dames van Jupiter gevaarlijk terug tot 16-15. De verdediging stond goed en alles was nog mogelijk. Toch hield Meteoor het hoofd koel en wist twee keer te scoren vanaf de rechteropbouw, 18-15. Marion bracht de stand op 18-16 met een doelpunt vanaf de middenopbouw en met nog één minuut te spelen maakte Marie-jetske de 18-17 vanuit een break. In de laatste minuut probeerde Jupiter er nog een gelijkspel uit te trekken en wie weet meer, maar Meteoor speelde slim en scoorde met nog 30 seconden op de klok de 19-17, tevens de eindstand van de wedstrijd.

De dames van Jupiter ’76 hebben de competitie afgesloten met een derde plek. Via deze weg wil het team iedereen bedanken voor de support het afgelopen seizoen. Volgende week, tijdens het paasweekend, wordt het seizoen afgesloten met de Jupitercup in sporthal De Trije in Franeker. Het team heeft er nu al zin in; komt u ook kijken?