Echtpaar Van der Zee 60 jaar getrouwd

EchtpaarTzummarum – Jelte van der Zee (88) en Pietje Wetterauw (86) uit Tzummarum vieren 25 juni hun diamanten bruiloft. Zij trouwden 60 jaar geleden. Burgemeester Fred Veenstra bezocht het echtpaar vanochtend om ze te feliciteren.

Na een verkeringstijd van 3½ jaar gaven Jelte en Pietje elkaar het ja-woord op 25 juni 1953 in het gemeentehuis van Franekeradeel. Ze kregen verkering op 26 december 1949 tijdens een toneeluitvoering in Ried. Pietje speelde mee in het toneelstuk. Ze kenden elkaar toen al jaren doordat ze altijd diverse kaatspartijen bezochten. Jelte deed in zijn jonge jaren regelmatig mee aan een kaats- of schaatspartij en niet zonder resultaat.

Jelte is geboren en getogen in Dijkshoek bij de Zeedijk onder Firdgum. Samen met z’n vader had hij een “buorkerij” met vee en landbouw. Pietje werd geboren en getogen in Ried. Zij werkte voordat ze trouwde als naaister thuis en bij diverse gezinnen in de omtrek.

Na de bruiloft gingen Jelte en Pietje in Firdgum wonen. In 1969 verhuisden ze na het overlijden van Jeltes vader naar de boerderij. Jelte en Pietje kregen twee kinderen: Geertje en Simon. Pietje bleef thuis om voor het gezin te zorgen. Als het nodig was hielp zij mee op het land. Breien was een grote hobby van haar. Ze heeft dan ook tientallen schaapwollen sokken gebreid voor man, kinderen en vier kleinkinderen.

Foto: Joachim de Ruijter

Echtpaar