Friese musea werken samen: De bjusterbaarlike simmerwike

‘Giesto mei op aventoer?’

Wil je op avontuur in de laatste week van de zomervakantie?

Dat kan in acht Friese musea.

In Franeker, Joure, Sneek, Oudemirdum, Lemmer, Leeuwarden, Moddergat en Workum is van 28 augustus tot en met 1 september van alles te beleven rond natuur, wetenschap en techniek.

Zo kun je in het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium je eigen planeet maken door wol te vilten.

In Museum Joure maak je je eigen stencilboek met de stencilmachine. Er is een fotospeurtocht op Darwins zolder in Natuurmuseum Fryslân. Bezoekerscentrum Woudagemaal organiseert elke middag een kinderrondleiding. Je kunt ook een speurtocht doen of een doe-boekje maken. Ga je liever het wad op? Dat kan bij Museum ’t Fiskershúske. Zij organiseren kweldertochten en je kunt er tegeltjes beschilderen. Ook Bezoekerscentrum Mar en Klif heeft veel leuks te doen: over de ijstijd, WOII of samen een braakbal uitpluizen. Voor bootjes, onderzeeërs en driemasters moet je natuurlijk naar het Fries Scheepvaartmuseum. Je kunt ze zelf bouwen én testen. Strandjutten tenslotte doe je in het Jopie Huisman museum, om daarna je eigen ‘strandwerk’ te maken.

Wat je ook wil doen, voor iedereen is er wel iets te doen!

Giest mei op aventoer?

De activiteiten en meer informatie zijn te vinden op: www.facebook.com/simmerwike/ of op de websites van de deelnemende musea.

error: Bericht Beveiligd!