Tapperij t Noord
Tapperij t Noord

Geen terrassen boven de grachten in het centrum van Franeker

De vergunning aanvraag voor een terras over de gracht langs het Noord is al eerder geweigerd door de gemeente Waadhoeke. Nu dat ook het bezwaar wat daarop gemaakt is ongegrond is verklaard, komt er geen terras voor Tapperij ‘t Noord.

In mei brachten we dit onderwerp al onder de aandacht (lees hier) maar een antwoord vanuit de gemeente op het bezwaar wat was aangetekend door eigenaar Cor de Groot liet op zich wachten. De gemeente Waadhoeke heeft de welstandscommissie Hûs en Hiem en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed geraadpleegd in deze vergunning aanvraag. Alle partijen staan negatief tegenover de plannen voor een terras, dit heeft onder andere te maken met de monumentale status van de gracht.

De gemeente geeft aan dat er uit een evaluatie van 2022 is gebleken dat er overlast is ervaren door de omwonende, dit in tegenstelling tot de positieve geluiden die kroeg eigenaar Cor de Groot kreeg. Hij gaf aan nooit een klacht te hebben ontvangen.

Het Planetarium wilde ook graag een permanente vergunning voor een terras over de gracht, deze is ook afgekeurd door de gemeente Waadhoeke.

 

 

 

error: Bericht Beveiligd!