Inbraak door politie opgelost

Dongjum – De politie heeft met de aanhouding van een 15- en 17-jarige inwoner van de gemeente Franekeradeel en een 15-jarige inwoner van Leeuwarden een inbraak en een poging tot inbraak opgelost. Daarnaast bekende het drietal tijdens het verhoor nog een geweldpleging tegen een 21-jarige man. 

Inbraak

In de nacht van 2 op 3 oktober 2010 werd in een woning aan de Hovensreed in Dongjum ingebroken. De daders kwamen de woning binnen door een deur te forceren, waarna een mengpaneel, een microfoon en een ontvanger uit de woning weggenomen werden. Deze werden vervolgens naar de woning van de 15-jarige verdachte in de gemeente Franekeradeel gebracht en daar verstopt. Daarna gingen de mannen naar Franeker, waar zij probeerden in een woning in te breken in de Jan Dirkstraat. Een 21-jarige inwoner van Franeker werd door de 15-jarige verdachte met een honkbalknuppel geslagen en ook werd zijn fiets door het trio vernield.

Aanhouding verdachten

Naar aanleiding van een betrouwbare tip werd de 15-jarige verdachte op 24 november 2010 aangehouden. Op 1 – en 2 december werden de 15- en 17-jarige medeverdachten aangehouden. Alle drie verdachten bekenden de inbraak, de poging tot inbraak en de openlijke geweldpleging te hebben gepleegd. Een 17-jarige inwoner van Sexbierum werd aangehouden voor heling. Hij had onder andere het mengpaneel van de daders gekocht. Alle gestolen goederen zijn inmiddels teruggevonden. 

Beide 15-jarige verdachten zitten vast. De andere verdachten zijn na verhoor in overleg met de officier van justitie heengezonden. Alle verdachten zullen zich binnenkort moeten verantwoorden voor de kinderrechter. Het gestolen goed werd in beslag genomen.

error: Bericht Beveiligd!