Zaterdag: Europa’s grootste oldtimer evenement -> de Elfsteden Oldtimer Rally

Europa’s grootste oldtimer evenement: de Elfsteden Oldtimer Rally, Op zaterdag 20 mei kan het publiek voor de 35e keer genieten van de Elfsteden Oldtimer Rally. 600 historische voertuigen rijden die dag weer langs de elf Friese steden.

De 200 motoren en 400 auto’s vertrekken op zaterdagochtend vanaf een campingplaats in Gaasterland. Daarna vervolgen ze hun rit langs de elf Friese steden. Het is elk jaar weer een lust voor het oog om een lang lint van de meest uiteenlopende en vaak ook zeldzame oldtimers voorbij te zien trekken. En extra speciaal is dat we ook dit jaar weer met de voertuigen door de Dijkstraat rijden. Heel bijzonder, want normaalgesproken is daar geen autoverkeer toegestaan.

De Elfsteden Oldtimer Rally werd voor het eerst georganiseerd in 1985. In de jaren erna groeide de toer-rit uit tot het grootste, eendaagse oldtimerevenement van Europa.  Alleen voertuigen met een bouwjaar van vóór 1950 mogen meedoen. Het  merendeel stamt uit de jaren 1920 – 1930. De deelnemers komen onder meer uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken.  De Elfsteden Oldtimer Rally vindt altijd plaats op de zaterdag na Hemelvaart.

  • De route van de 35e Elfsteden Oldtimer Rally op zaterdag 20 mei door Franeker is als volgt:
  • Komend vanaf Schalsum ; Burg. Dijkstraweg; Leeuwarderweg; Oud Kaatsveld; Dijkstraat;
  • Breedeplaats (Stempelpost van 12.00 – 15.00 uur) Voorstraat (Parkeren) Vijverstraat; richting Harlingen.
  • Om alles soepel te laten verlopen is de Voorstraat vanaf 10.30 uur in beide richtingen afgesloten.
error: Bericht Beveiligd!