Kees Paulusma ambitieus richting Paasraces

Herbaijum – Kees Paulusma maakt zich op voor een vol raceseizoen in de Suzuki Swift Cup. De zoon van weerman Piet Paulusma reed vorig jaar enkele races en dat smaakte naar meer. De 21-jarige coureur uit het Friese Herbaijum hoopt na een intensief testprogramma al komend weekend hoge ogen te gooien tijdens de traditionele Paasraces op Circuit Park Zandvoort.

Autosportvirus

De interesse in snelle auto’s en autosport ontstond op jonge leeftijd. Als zijn vader voor opnames naar de circuits in Assen of Zandvoort ging, reisde Kees zonder twijfel mee. En daar werd hij besmet met het autosportvirus. “Ik mocht tijdens opnames regelmatig een rondje mee over het circuit. Zo reed ik in Zandvoort een aantal ronden mee in een Ferrari 575 en later in Assen met Jos Verstappen in een Audi RS4. Dat was een hele beleving”, vertelt Paulusma.

 

De link met de Suzuki Swift Cup werd gelegd door zijn vader. Piet Paulusma werkte enige tijd samen met Formido, de hoofdsponsor van de raceklasse. “Zo is het balletje gaan rollen en niet veel later heb ik mijn racelicentie gehaald bij de Dutch Race Driver Academy van Danny van Dongen en Dillon Koster, waar ik nu ook bij race. Zonder mijn vader had ik nooit in de Swift Cup gereden. Hij is zowel mentaal als financieel een grote steun voor me”, aldus Kees.

Optimale voorbereiding

Na vorig seizoen twee races te hebben gereden, heeft Kees gedurende de winter niet stil gezeten. “Ik heb veel contact gehad met de begeleiding en technische staf van het team Certainty Racing. Ook heb ik een intensief testprogramma met begeleiding doorlopen”, vertelt Paulusma die hoopt op een topresultaat. En dat misschien ook door middel van tactische beslissingen. “Het beroep van mijn vader is nog niet aan de orde geweest, maar het kan komend seizoen wel mee gaan spelen in de bandenkeuze. Stiekem hoop ik dit seizoen nog eens het podium te zien!”

 

Ideale opstapklasse

De Suzuki Swift Cup geldt als een ideale opstapklasse in de autosport. De categorie rijdt onder de vlag van de Dutch Power Pack en doet onder meer de circuits in Zandvoort en Zolder aan. Paulusma hoopt veel ervaring op te doen om zodoende door te groeien naar andere raceklassen. “Mijn droom is om verder te gaan in de toerwagens, zoals de FIA GT3, FIA GT1 of de DTM”, vertelt Paulusma die zijn sponsors, monteurs en begeleiding dankbaar is voor komend seizoen. “En nieuwe toekomstige sponsors zijn natuurlijk meer dan welkom!”

De kwalificatie voor de Paasraces vindt zaterdag 23 april plaats op Circuit Park Zandvoort, waarna op maandag 25 april de eerste twee wedstrijden van het seizoen worden verreden. Kees Paulusma is er klaar voor.

Foto: Jan van Broekhoven.

error: Bericht Beveiligd!