Lichtje in donkere dagen

Ook dit jaar willen Jildou van der Ploeg (Flowers 2 Remember) en Clary Tromp (orthopedagoog en gecertificeerd rouwbegeleider) in de donkere dagen voor kerst een workshop met bloemen organiseren. Vooral bedoeld voor mensen die, in de drukke ‘feest’-maand december, waarin de dagen korten, juist bepaald worden bij hun verdriet en gemis. Voor hen geen alleen-maar-vrolijke Kerstdagen in het vooruitzicht, maar waarschijnlijk juist behoefte aan inkeer en reflectie.

Er kan geluisterd worden naar gedichten en gedachten rond het thema Rouw en Verlies. Daarna is er ruimte om, onder het genot van warme chocolademelk en een sneetje kerststol, met vragen of opmerkingen te komen. Vervolgens wordt onder deskundige begeleiding een bloemstuk gemaakt. Werken met bloemen kan helend zijn, want bloemen staan symbool voor het leven dat altijd doorgaat. In het bloemstuk wordt een kaars verwerkt: lichtje in donkere dagen…
De workshop vindt plaats op donderdagmiddag 12 december om 14.00 uur en/of 19.30 uur, in de pas aangebouwde tuinkamer van de Praktijk voor Rouw- en Verliesbegeleiding, aan de Schilcampen 37. U bent hartelijk welkom!
Voor meer informatie: www.verliesbegeleiding.info/workshop.

Opgeven is mogelijk tot 4 december bij Jildou van der Ploeg: 06-30942727 of Clary Tromp: 0517-383244

Clary Tromp (links) en Jildou van der Ploeg