Michael Lubbes wint Franeker biljartkampioenschap gemengd kader

Afgelopen weekend werd het Franeker kampioenschap gemengd kader gespeeld. In biljartcentrum Stads café de Notaris deden diverse top biljarters uit Friesland en omstreken mee. De acht finalisten waren: Geert Popma, Michael Lubbes, Sietse Vijver, Tony Swart, Piet Zondervan, Alex de Jong, Daan de Jager en Jan van der Werf.

Het kaderspel is een spelsoort van het carambolebiljart die is bedacht om het maken van grote series stoten te bemoeilijken. Daartoe wordt langs elke band een evenwijdige lijn getrokken zodat in de hoeken vierkante kaders en langs de randen langwerpige kaders ontstaan. Als beide aanspeelballen binnen de lijn liggen, dan moet, afhankelijk van de spelsoort, bij de eerste, tweede of derde carambole één van die ballen het vak verlaten.

Het biljartweekend ging vrijdagavond al van start. Piet Zondervan een doorgaans topspeler liet het vrijdag even afweten en had 2 verliespartijen helaas kon hij het dit weekend niet meer goedmaken want hij werd ziek en moest zich afmelden. Karel de Vries heeft hem vervangen en zeker niet onverdienstelijk, Karel heeft zeer goed gespeeld en 2 matches op zijn naam geschreven en eindigde op een prachtige zevende plaats.

Jan van der Werf, 1 van de topspelers van Franeker heeft dit weekend een prachtig spel laten zien en is als zesde geëindigd.

Daan de Jager een doorgaans zeer goede kaderspeler, het kwam het er helaas dit weekend niet helemaal uit en is op een achtste plaats geëindigd.

En een van Frieslands beste spelers is toch ook wel Geert Popma, prachtig gespeeld en zeer sportief, een mooie vijfde plaats voor hem

Alex de Jong een zeer stabiele en hele goede kaderspeler is op een mooie vierde plaats geëindigd.

Topper Tony Swart wist als enige te winnen van Michael Lubbes en heeft de hoogste serie op zijn naam van 102 en won daarmee de fles Berenburg alsmede de derde plaats.

De finale ging tussen de 2 toppers Sietse Vijver en Michael Lubbes.

Sietse Vijver een begrip in het kaderbiljarten, prachtig om hem te zien spelen.Michael Lubbes een topbiljarter afkomstig uit Harderwijk wist in maar 4 beurten 250 caramboles te maken en het spel te winnen.

Sietse had nog een nabeurt en liet nog even zien wat hij allemaal kan want hij maakte nog even een serie van over de honderd.

Michael Lubbes pakte de titel, een zeer terechte mooie winnaar. Al met al een zeer geslaagd biljartweekend met vooral heel veel gezelligheid.

Op 24 en 25 januari 2015 worden de finales 2e klas gespeeld in Biljartcentrum Stads café de Notaris.

Opgave kan op 0517-397823 of info@stadscafedenotaris.nl

De biljartkampioenschappen dankt de sponsoren DLC Snel distributie en Bouwbedrijf Haarsma en de Bruin.

10912836_10152925685427789_1267949363_n