Morgen FK tafeltennis met: FreezeZone jeugdactiviteiten

Welkom in de FreezeZone! In de FreezeZone (het groene gebied) in sporthal De Trije kunnen leerlingen van basisscholen (groep 5-8) uit Franeker tijdens de Friese kampioenschappen (FK) op zaterdag 25 januari vrijblijvend kennismaken met tafeltennis. Van 09.30 tot 17.00 uur kunnen ze in de FreezeZone deelnemen aan verschillende activiteiten. Zij worden de hele dag begeleid door CIOS-studenten en door ervaren FTTC’ers.

De FreezeZone is ‘verboden gebied’ voor FK-deelnemers, uitgezonderd de Robot Challenge en het Open Fries Kampioenschap Rond de Tafel. Kinderen die willen tafeltennissen in de FreezeZone, zijn verplicht om zaalschoenen zonder zwarte zolen te dragen. Zonder de juiste schoenen mogen ze de FreezeZone niet betreden.

Wat kun je beleven in de FreezeZone?

In de FreezeZone worden de hele dag tafeltennisactiviteiten georganiseerd. Hieronder een overzicht van wat er allemaal te beleven is.

09.30-17.00 uur: Meet & Greet met het FK-VerzorgingsTeam

FK-VerzorgingsTeamTijdens de FK zal een team actief zijn dat die dag gratis functionele paramedische zorg en sportverzorging verleent aan tafeltennissers: het FK-VerzorgingsTeam. De therapeuten zijn allen wonende en/of werkzaam in Franeker.

Het FK-VerzorgingsTeam biedt basisschoolleerlingen, FK-deelnemers en bezoekers van de FK de mogelijkheid tot een Meet & Greet. Men kan de therapeuten live aan het werk zien en kan hun vragen stellen over hun vakgebied en over bijvoorbeeld blessures en kwetsuren. Het FK-VerzorgingsTeam bevindt zich nabij de FreezeZone.

09.30-17.00 uur: Robot Challenge

Een tafeltennisrobot vuurt ballen af. Doel is om – gewapend met een batje – met die ballen zo snel mogelijk de zes letters ‘FK 2014′ aan de overkant van de tafel om te slaan. Deze activiteit staat open voor iedereen: FK-deelnemers en bezoekers van De Trije. Er zijn drie categorieën: 8-12 jaar, 13-17 jaar, 18 jaar en ouder. In elke categorie wordt de allersnelste tijd beloond met een fraaie prijs ter waarde van 25 euro. Inleg: 0,50 euro per 2 pogingen.

09.30-17.00 uur: Vrijspelen op tafeltennistafels

Lekker een balletje slaan? Dat kan gratis op de officiële wedstrijdtafels in de FreezeZone. Je kunt er batjes en balletjes lenen. Zaalschoenen zonder zwarte zolen zijn verplicht. Alleen voor leerlingen van de basisschool die niet deelnemen aan de FK. Tijdens de masterclasses van Anne Vlieg en het Open Fries Kampioenschap Rond de Tafel kan niet vrij worden gespeeld.

09.30-17.00 uur: iPong 

iPongiPong is de nieuwe rage binnen tafeltennis. Op een minitafeltennistafel kunnen twee spelers het met gewone batjes en een reguliere tafeltennisbal tegen elkaar opnemen. Leuk, spannend en soms hilarisch. En gratis.

In de FreezeZone staan twee iPong-tafels. Zaalschoenen zonder zwarte zolen zijn verplicht. Alleen voor leerlingen van de basisschool die niet deelnemen aan de FK. Tijdens de masterclasses van Anne Vlieg en het Open Fries Kampioenschap Rond de Tafel is geen iPong mogelijk.

10.00-10.30 uur: Masterclass I van Anne Vlieg

De eerste twee ballen in een rally zijn bij tafeltennis heel belangrijk. Wat zijn de geheimen van de service/opslag (bal 1) en de return/ontvangst (bal 2)? In een gratis masterclass voor basisschoolleerlingen uit groep 5-8 zal Anne Vlieg een tip van de sluier oplichten.

Anne is jeugdtrainer bij de Franeker tafeltennisclub (FTTC). Hij speelde vroeger voor Oranje op de wereldkampioenschappen tafeltennis, is voormalig Nederlands (dubbel)kampioen en is oud-bondscoach. Zaalschoenen zonder zwarte zolen zijn verplicht. Alleen voor leerlingen van de basisschool die niet deelnemen aan de FK. Van tevoren opgeven is niet nodig.

11.00-11.30 uur: Masterclass II van Anne Vlieg 

Anne Vlieg geeft opnieuw een masterclass over serveren en retourneren. Heb je meegedaan aan de eerste masterclass? Dan mag je nu helaas niet deelnemen. Zie voor meer informatie de tekst bij de Masterclass I. Van tevoren opgeven is niet nodig.

15.00-15.30 uur: Masterclass III van Anne Vlieg 

Anne Vlieg geeft wederom een masterclass over serveren en retourneren. Heb je meegedaan aan de eerste of de tweede masterclass? Dan mag je nu helaas niet deelnemen. Zie voor meer informatie de tekst bij Masterclass I. Van tevoren opgeven is niet nodig.

15.30-16.00 uur: Open Fries Kampioenschap Rond de Tafel 

Rond de TafelRond de Tafel is vooral op campings geliefd. Deelnemers slaan om de beurt de bal en lopen daarna snel door naar de andere kant. Degene die een fout maakt, moet de tafel – en daarmee het spel – verlaten. Uiteindelijk blijven twee spelers over. Zij spelen de finale.

Deze gratis activiteit staat open voor iedereen tot en met 12 jaar (ook voor FK-jeugd) en is gratis. Bij grote deelname worden eerst voorrondes gespeeld. Er zijn twee grote bekers te winnen. De winnaar mag zich een jaar lang open Fries kampioen noemen! Zaalschoenen zonder zwarte zolen zijn verplicht. Batjes en balletjes zijn aanwezig. Opgeven kan vanaf 14.00 uur.