Politie zoekt getuige vanwege meerdere bootinbraken

In de nacht van donderdag 4 juli op vrijdag 5 juli 2024, zijn er in Franeker, langs het kanaal Zuiderkade en de Tuinen diverse bootinbraken geweest. Heeft u iets gezien of gehoord wat te maken kan hebben met deze inbraken, of heeft u mogelijk beeldmateriaal? Belt u dan met 0900-8844 of bij spoed 112.

 

Voorkomen is beter dan genezen. Hier zijn wat tips om een inbraak te voorkomen.

Alarmsysteem met sms notificatie

Er zijn steeds betere alarmsystemen op de markt. Middels een sms-notificatie wordt u op de hoogte gebracht als er beweging in de boot wordt waargenomen. Zo kunt u iemand waarschuwen, of zelf polshoogte gaan nemen. De systemen werken ook met temperatuurverschillen. Handig voor in de winter.

 

Een goed slot, maar niet te goed 

Dat is het devies, onder het motto: ‘binnen komen kunnen ze toch wel als ze willen’. Zorg ervoor dat er sloten op de deuren eb bakskisten zitten die je niet zomaar open kunt trekken, maar maak binnenkomen ook niet te lastig. De schade van een koevoet kan vaak nog vervelender uitpakken dan de schade van de buit.

 

Laat niets van waarde in de boot liggen

U ziet de borden wel op parkeerplaatsen in het land. ‘Niets erin, niets eruit’. Wanneer u de buit in de boot zo min mogelijk aantrekkelijk maakt, dan is de kans dat u aan de beurt bent kleiner. En als het dan toch gebeurt, dan is de schade beperkt.

 

Beveiligde jachthaven

Natuurlijk helpt het wanneer de jachthaven een beveiligde poort of hek heeft en wanneer er cameraregistratie plaatsvindt. Bedenk echter dat dieven ook gewoon via het water bij de boot kunnen komen.

 

Gordijnen dicht

Het is een strategie, maar eentje die ook averechts kan werken. Doe de gordijnen zoveel mogelijk dicht. Dan heeft de potentiële dief ook geen zicht op wat hij mee kan nemen. Natuurlijk laat u sowieso geen waardevolle spullen in het zicht achter!

Bron: Jachthaven.nl

error: Bericht Beveiligd!