Foto ter illustratie

Ruime winst Jupiterdames

Zondag 21 januari stond eindelijk de eerste wedstrijd van 2024 voor de dames van Jupiter ’76 op programma, een uitwedstrijd in Schermerhorn tegen SSV/Sporting S1.

Coach Maarten Jansen was duidelijk: een vijf één dekking, hoeken uit dekken en snel opbrengen die bal, plankgas! De eerste helft speelden de Jupiter dames vooral tegen zichzelf. Maar gelukkig bleven ze de dames van SSV/Sporting wel voor qua score. Maaike Osinga maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd, gevolgd door een doelpunt van Marie-
jetske Lettinga. SVV/Sporting deed wat terug met een score vanaf de cirkel. Zo vielen de doelpunten een beetje om en om. Marion Offringa wist drie keer te scoren, waarvan twee vanaf de 7 meter (penalty).

Ook Elise van der Haring kreeg de bal achter de keepster van SVV/Sporting door een mooie zelf uitgevoerde break. Het slotakkoord van de eerste helft kwam van de linkeropbouw van SVV/Sporting. Zij scoorde na een fraaie passeerbeweging;
4-8 in het voordeel van Jupiter. Tijdens de rust was het duidelijk: dekking offensiever en beter afronden. In de tweede helft wisten de dames van Jupiter veel beter het net te vinden. Ook was er sprake van sneller spel. Maaike had haar vizier op scherp en scoorde maar liefst negen keer.

Dit gebeurde ook vanwege goed doorgaan van anderen waardoor vrije ballen werden verdiend. De meeste doelpunten van SVV/Sporting werden in de tweede helft gerealiseerd via breaks. Ook Marit Kuperus kwam tot scoren, tweemaal via een mooie passeerbeweging vanaf de rechteropbouw (6-14 en 8-15). Verder deed Marie-jetske ook nog een duit in het
zakje vanaf de rechteropbouw en de middenopbouw. Keepsters Hedwig Noordenbos en Sandra Hofstra stonden goed te keepen en wisten meerdere penalty’s te stoppen deze wedstrijd.

De wedstrijd eindigde in een 12-21 zege voor Jupiter. Volgende week opnieuw een uitwedstrijd, dit keer tegen Con Zelo 2 in Waarland.