De vijf ‘leukste gekken’ nog één keer naar Tzummarum

De vijf ‘leukste gekken’ van Friesland komen nog één keer naar Tzummarum

Wegens groot succes speelt de Rederijkerskamer Onno Zwier nog een extra voorstelling van hun jubileumstuk Lamelos. Lamelos is een psychiatrische kliniek waar vijf patiënten verpleegd worden. Ieder van hen heeft zo zijn eigenaardigheden.

De Majoor bijvoorbeeld heeft getraumatiseerd het leger verlaten en denkt nu dat ze een foute Duitser is. Beppy heeft in haar jonge jaren alles gedaan wat God verboden heeft en is nu volledig van het pad af. Fats is de ingebeelde zieke en heeft wel een hele bijzondere vorm van Korsakov. Mevrouw de Haas, voormalig telefoniste, heeft het waanidee dat een ieder haar te groot en te lang vind.

Dr Doolittle, voormalig dierenarts, wil eigenlijk alleen nog maar met beesten praten. De dagelijkse zorg voor de patiënten is in handen van zuster Tialde, een ouwe dragonder. Zij krijgt creatieve ondersteuning van stagiaire Wil, die door het leven huppelt. En dan is er nog Onno de eigenaar van de kliniek die eigenlijk alleen maar uit is op winstbejag.

De extra voorstelling van Lamelos wordt gegeven op zondag 11 februari in het Wapen van Barradeel te Tzummarum, aanvang 15.00 uur. In verband met het 150 jarig bestaan van de toneelvereniging worden de gasten ontvangen met koffie en gebak. Vanaf 15.30 uur wordt een ieder door het verplegend personeel naar hun plaats gebracht. De toegangsprijs bedraagt € 8,–. Kaarten kunnen gereserveerd worden via jj.jouwersma@home.nl of telefonisch via 0518-481977. Op dit moment zijn er nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

error: Bericht Beveiligd!