Weekendscholen maken ruimtereis in Spacebuzz *foto’s*

Tijdens de meivakantie kregen zestien leerlingen van Weekendschool Baljée, Weekendschool Franeker en Weekendschool Súdwest-Fryslân twee dagen les over ruimtevaart en ons zonnestelsel. Met als klap op de vuurpijl een ruimtereis!

De weekendscholen hebben als missie het verbreden van de horizon van leerlingen in de leeftijd van 10–14 jaar. Ze doen dat door middel van het bezoeken van interessante bedrijven, organisaties en/of instellingen waar enthousiaste gastdocenten lesgeven. De lessen worden op een speelse manier gegeven waardoor leerlingen vooral zelf ervaren.

Dat gebeurde ook op woensdag 1 en donderdag 2 mei. Woensdag werd het grootste gedeelte van het educatiemateriaal behandeld. Spacebuzz, de organisatie die dit bezoek mogelijk maakte, heeft prachtig materiaal samengesteld wat een koppeling legt tussen theorie en zelf doen. Zo hebben we geleerd over satellieten, een astronautentest gedaan en een model gemaakt van ons zonnestelsel.

Donderdagochtend kwam de Spacebuzz op bezoek. In de Spacebuzz kregen leerlingen een VR-bril op en nam André Kuipers hen mee op reis door het heelal. Diverse feiten die leerlingen op woensdag hadden geleerd, kwamen terug tijdens deze ruimtereis. Tijdens deze ervaring leerden ze hoe kwetsbaar onze planeet is. De ruimtereis was een unieke ervaring voor leerlingen van de drie weekendscholen! De dag werd afgesloten met de lancering van een zelfgemaakte waterraket en een persconferentie waar leerlingen vragen beantwoorden.

Dit programma is een mooi voorbeeld van het ontdekken van talenten, samenwerken om een doel te bereiken en het kennismaken met de wereld om je heen. Elke weekendschool is altijd op zoek naar gemotiveerde en toffe vrijwilligers. Als je dat leuk lijkt en eens kennis wilt maken, neem dan contact op via: www.weekendschoolbaljee.nl (Leeuwarden), www.weekendschoolfraneker.nl (Franeker) en www.weekendschoolswf.frl (Sneek en Workum)!

 

 

 

error: Bericht Beveiligd!