Wiebe Kaspers debuteert met conceptalbum

De jonge Friese zanger/pianist presenteert theatraal zijn debuutalbum. Theater de Koornbeurs in Franeker is op 7 februari het decor voor theaterconcert It Gouden Fjild, waarin de Friese pianist en zanger Wiebe Kaspers zijn debuutalbum theatraal presenteert. – De trailer van het theaterconcert is met de zoektermen ‘theaterconcert Wiebe Kaspers’ te vinden op YouTube.

Met de ervaring die Kaspers, afkomstig uit Jorwert, eerder dit seizoen opgedaan heeft als begeleider van Syb van der Ploeg en Gé Reinders in hun theatertournee, staat hij nu zelf op de planken. Afgelopen maand is Wiebe de studio in geweest om aan zijn conceptalbum te werken. ‘Ik hâld der fan om neist oprjochte muzyk te meitsjen, in ferhaal te fertellen, ferweve troch ferskillende enerzjike ferskes’, aldus Wiebe. Dat verhaal heeft Wiebe uitgewerkt tot een theatraal concert: een persoonlijke voorstelling met uptempo liedjes, humoristische anekdotes, en ingetogen instrumentale stukken. In de voorstelling, alsook op het album, wordt hij bijgestaan door twee ervaren musici: drummer Daan Slagter en bassist Florian den Hollander.

Na diverse muzikale activeiten, toetsenist bij de 3FM Serious Talent-band When We Are Wild, pianist in het klassieke Simeonkwartet, allerlei jazzformaties en muziektheater-duo Hammer & Kaspers, is Wiebe nu op zijn plek. ‘It is fantastysk om de kâns te krijen in moanne lang yn ‘e studio oan eigen muzyk te wurkjen,’ daarin is hij bijgestaan door producer Nico Outhuijse, eigenaar van studio The Grien Room in Leeuwarden, ‘mar ik doch neat leaver as op de planken te stean, minsken oan it laitsjen te meitsjen en te reitsjen mei muzyk.’

Zijn tweede single Jorwert kwam afgelopen jaar hoog binnen in de Fryske Top100. Het album Nei sa’n dei is te verkrijgen bij de voorstelling, die na de première nog te zien is op verschillende plaatsen in Friesland, waaronder schouwburg de Lawei in Drachten, en stadsschouwburg de Harmonie. De volledige speellijst is te vinden op www.wiebekaspers.nl.

Wiebe Kaspers speelt It Gouden Fjild op 7 februari om 20:15u in de Koornbeurs in Franeker. Reserveren kan via tel. nr. (0517) 39 63 63, of via de website: www.theaterdekoornbeurs.nl, en voor aanvang van de voorstelling aan de deur.

Persfoto

error: Bericht Beveiligd!