foto ter illustratie

Zaterdag voor de 49e keer halve marathon van Tzum

Ook dit jaar heeft de SV Friesland uit St. Jabik weer een dertig tal prestatielopen in de hardloopkalender www.loopjeloopje.nl staan en de eerste loop is al weer geweest de Be Quickloop in Dokkum op 13 januari met een kleine 200 deelnemers op de startlijst.

De 2e loop is zaterdag 27 januari: De 49e Halve Marathon van Tzum, met start en finish bij Dorpshuis De Moeting Nieuwbuursterweg 1 8804 RG Tzum, hier is tevens een kleedgelegenheid en toilettenruimte beschikbaar voor de lopers. De secretariaatswagen staat op het parkeerterrein waar men de startnummers kan afhalen of je nog in te laten schrijven voor de 1 km jeugdloop, of 5-10-16-21.1 km loop.

De voorinschrijving is open op de site www.svfriesland.nl/evenementen. Het inschrijfgeld is € 6,00 wie bij de start inschrijft betaald € 2,00 extra. Wie een medaille wil betaald € 3,50 extra de jeugd krijgt deze er bij voor hun inschrijfgeld. Zij starten voor hun 1 km om 10.45 uur. De rest start om 11.00 uur, de 5 km gaat rechtstreeks richting Welsrijp tot het keerpunt en komen dan weer terug naar de finish. De 10-16-21 km doen eerst een ronde dorp en gaan dan door naar de Spannumerhoek waar de 10 km richting Spannum gaat en de rest rechtdoor richting Wommels langs de Bolswarder vaart naar Iens/Edens  waar de 16 km afslaat door het tunneltje naar Spannum en de 21 km via de Bolswarder vaart naar Easterlittens en Winsum bij de afslag Welsrijp gaat men terug naar Tzum. Onderweg krijgen ze drie keer lauwwater aangeboden.

Na de finish is er in de verzorgingswagen Bouillon, Chocomelk, Vruchtendrank en Fruit en in De Moeting is er snert tegen kleine vergoeding. Parkeerruimte is er genoeg in Tzum dat gaf nooit problemen. Hoeveel deelnemers zich zullen melden is moeilijk te schatten hangt ook van de weersomstandigheden af. De Gemeente Waadhoeke gaf toestemming voor deze loop Het White Angels Verkeerteam zorgt voor de begeleiding. Uitslagen, foto’s verslagen komen op de site van SV Friesland. Deelname staat open voor iedereen een lidmaatschap is niet nodig van bond of club.

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!