Zomeropenstelling Martinikerk

De zomertentoonstelling “in harmonie met de ziel ”in de Martinikerk te Franeker gaat over;

Spirituele kunst tussen traditie en moderniteit met werken van Elena Steinke en Larissa Strunowa-Lübke. Zij werken vaak samen in hun ateliers in het Duitse Nord Friesland. Beiden zijn actief lid van de Beroepsvereniging van Beeldend Kunstenaars van Duitsland (BBK) en ze zijn in binnen- en buitenland bekend met hun werken. In hun werk vindt elke kunstenaar haar eigen weg naar persoonlijke ruimte en ontwerp, zonder de aanspraak op de intellectuele inhoud in het werk uit het oog te verliezen.

Larissa Strunowa-Lübke over haar werk: “Het creatieproces is een dialoog, de verheldering van een vraag tussen mij en iets hogers. Het voltooide beeld is dan het antwoord op tijdloze vragen. Vaak is het een hele serie afbeeldingen die over dezelfde vraag gaan. Ze weerspiegelen vergelijkbare maar verschillende aspecten van bepaalde emoties . De afzonderlijke werken vormen zo fragmenten van een geheel.

De werken van Elena Steinke vertellen heel verschillen[1]de verhalen, die zich ergens in de uitgestrekte, emotionele kosmos bevinden tussen het diepste verdriet en de grootste vreugde. Het belangrijkste, terugkerende hoofdmotief is het komen en gaan, de eeuwige cyclus van worden en vergaan, waarin het oude wordt weggehaald om het nieuwe te produceren. Tussen geboorte en dood ligt de volheid van het leven met dezelfde vragen. Het zijn haar eigen, zeer persoonlijke gevoelens die in haar werken tot uitdrukking komen, maar tegelijkertijd zijn ze universeel en globaal. De kerktentoonstelling is een gevarieerde selectie van schilderijen, grafiek, schetsboeken en keramische objecten.

 

  • De expositie is van 1 mei t/m 27 augustus 2023.
  • Open: maandag 14.00 – 17.00 uur; dinsdag t/m zaterdag 11.00 – 17.00 uur

 

error: Bericht Beveiligd!